Redaksjonen utvider staben:
Nå skal Innherred bli en enda bedre avis

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Innherred

Siden mediehuset ble til i 2015 har utviklingen til Innherred bare pekt en vei – oppover! De er størst i sitt område, men har ikke tenkt å hvile på laurbærene. Nå ser de etter en journalist som skal være med på å gjøre lokalavisa enda bedre.

I 2015 slo Levanger-Avisa og Innherreds Folkeblad Verdalingen seg sammen. Resultatet ble lokalavisa Innherred, som i dag har flotte kontorlokaler både i Levanger og Verdal, og har siden oppstarten blitt en viktig del av mediebildet til folk i området.

– Disse årene har vært svært bra. Vi har aldri hatt så stort opplag som vi har nå. I tillegg har avisa en sunn og god økonomi. Vi har helt klart styrket vår posisjon i området, både lesermessig og markedsmessig, sier Roger Rein, redaktør i Innherred.

I år har de mer enn fordoblet plusslesingen på nett og passert et opplag på 8000, men de ønsker å bli enda bedre. Derfor er de nå på jakt etter en ny journalist i redaksjonen, som skal være med å utvikle avisa ytterligere.

Les mer om stillingen!

Satser: Lokalavisa Innherred har aldri stått sterkere, men de ønsker å bli enda bedre. Fra venstre: Jørgen Haug, Tor Johnny Friberg, Marte Skjesol, Roger Rein, Anders Vinje og Erlend Aune

– Nært på folk

Rein forklarer at noe av nøkkelen til suksessen er at journalistene på huset ønsker å komme så tett på folk som mulig i Levanger og Verdal.

– Det handler om å gi sakene et ansikt. Finne de gode historiene bak politiske vedtak, for eksempel. Vårt mål er å menneskeliggjøre disse historiene, sier journalist Tor Johnny Friberg i Innherred.

Og det er nettopp det Friberg setter aller størst pris på i jobben sin.

– Her får du bygge opp ditt eget nettverk, utvikle dine egne ideer og følge et helt lokalsamfunn i både oppturer og nedturer, sier Friberg.

– Jobbhverdagen er aldri statisk. Det er nærmest umulig å planlegge alt du skal gjøre i løpet av dagen. Men det er også litt av sjarmen – du vet aldri hva som kommer, legger han til.

I denne videoen kan du se hvordan jobbhverdagen til Friberg er:

Husk lyd!

Lokaljournalist: Tor Johnny Friberg har jobbet i Innherred i lang tid. Han forteller at det gode arbeidsmiljøet og friheten til å utvikle egne prosjekter, er noen av grunnene til han trives så godt.

Siden Friberg startet i Innherred, har han jobbet med de fleste felt innenfor journalistikk. I dag dekker han for det meste politikk, næringsliv og økonomi.

– Takhøyden for å komme med egne ideer og prosjekter er svært høy. Her får du støtte til det du har lyst til å gjøre. Det er veldig befriende, sier Friberg.

Han er mye ute på farten. Journalistene i Innherred kan selv bestemme om de ønsker å bruke dagen i Levanger eller Verdal.

– Det er veldig kjekt å kunne styre arbeidsdagen på den måten. Det er litt luksus, sier Friberg.

Uansett hvor de jobber blir han og kollegene tatt godt imot av lokalbefolkningen:

– Vi blir møtt med entusiasme. Folk blir glad når vi tar kontakt. Jeg tror Innherred har fått en god posisjon i regionen, sier Friberg


Godt arbeidsmiljø

Tor Johnny Friberg sier at arbeidsmiljøet i Innherred er svært godt. Han forteller at kollegene er en sulten gjeng med journalister, som ønsker å lage en så god avis som mulig.

– Terskelen for å snakke sammen er veldig lav. Og det finnes aldri noen dumme spørsmål. Samtidig er det mye humor i redaksjonen. Det er sjeldent stille, kanskje litt for sjeldent, legger han til med smil.

Assisterende redaktør Marte Skjesol sier at fellesskapet i redaksjonen er svært viktig for den gode utviklingen i Innherred.

– Vi setter stadig sammen felles mål i redaksjonen, som vi prøver å nå. Og som oftest når vi målene våre. Men det som er viktigst er at vi drar i samme retning og motiverer hverandre. Her får du en solid heiagjeng i ryggen på jobb, sier Skjesol.

Fellesskap: Assisterende redaktør Marte Skjesol forteller at fellesskapsfølelsen er en viktig faktor for den gode utviklingen i avisa.

Innherred har i dag ti ansatte i redaksjonen og nå ser de altså etter nummer 11. Roger Rein forteller at tanken er å gi leserne mer å glede seg over i lokalavisa.

– Målet vårt fremover er å rett og slett å lage mer kvalitetsjournalistikk og bedre innhold til leserne våre. Derfor ser vi etter en ny journalist, sier Rein.

– Vi vil lage et bedre produkt og legge til rette for at flere i redaksjonen kan samarbeide og virkelig sette seg grundig inn komplekse saker, legger Skjesol til.

Noe for deg? Les mer om stillingen!

Stor tro på vekst

De forteller at de leter etter en tradisjonell «allround» journalist, som både behersker løpende nyheter og reportasjer. Og vedkommende får rom til å jobbe frem sine saker på mange måter.

– Vi jobber mest med tradisjonell journalistikk, men vi jobber også med streaming, video og podcaster. Her får du jobbe med alt som er relevant innenfor dagens journalistikk, sier Skjesol.

Roger Rein forteller at den nye journalisten kan forvente seg en spennende arbeidsplass:

Husk lyd!

De er størst i sitt dekningsområde, men i desember dukket det også opp en ny konkurrent i Levanger, nettavisen iLevanger.no. Rein, Skjesol og Friberg ønsker konkurrenten velkommen.

– Konkurransen i markedet er kjempebra. Den er bare med på å trigge hele redaksjonen vår til å bli enda bedre. Og ikke minst er det bra for leserne, som får et større mangfold.

Redaktøren tror nemlig ikke at den gode utviklingen til Innherred kommer til å stoppe med det første, til tross for økt konkurranse.

– Jeg har fortsatt tro på stor vekst fremover. Uten tvil. Folk er glad i lokalavisa si, og vi ser at flere er tilbøyelig til å betale for lokale nyheter. Hadde vi ikke hatt troen på det, så hadde vi ikke søkt etter flere journalister, sier Rein.

Friberg forteller at redaksjonen gleder seg til å få et nytt fjes på laget, og sier at stillingen passer til både nye og etablerte journalister.

– Her lærer du bransjen godt og raskt. Lokalavisa er det beste stedet å utvikle seg som fersk journalist. Har man rutine, så er Innherred et godt sted å utvikle seg videre. Her blir man ikke «satt i jobben», sier Friberg.

– Du får muligheten til å tenke nytt og lære hele veien. Takhøyden er stor for å utvikle egne ideer.

Tor Johnny Friberg

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio