Finner roen i drømmehuset ved sjøen i Kjønstadmarka

PRODUSERT AV INNHERRED FOR LEVANGER KOMMUNE

Nærhet til sjøen, og passe avstand til jobb, skole og sentrum – det er alt Kim, Marte, Anne og Sigurd Kvello-Alme ønsker seg. I løpet av kort tid får de oppfylt drømmen. Når de flytter inn i sitt splitter nye hus i Kjønstadmarka i Levanger.

- Det er så deilig stemning her. Jeg får fred i sjelen når jeg kommer hit, sier Marte Kvello-Alme, mens hun slår ut med armene som for å vise fram utsikten.


Hun speider over tomta si og ned til sjøen, og tar et godt magadrag med frisk juniluft av hegg, geitrams og løvetann. Ved siden av står ektemannen Kim Kvello-Alme, og han sier seg fullstendig enig i konas betraktninger. Kim er fra øykommunen Sula rett utenfor Ålesund, og har vokst opp med storhavet som nærmeste nabo.


Vi får roa med en gang vi kommer over toppen og kjører ned til Kjønstadmarka og ser sjøen. Dette er et deilig sted å være.


Foto: WOW Medialab

Sjekket opp på utfordring

Marte og Kim traff hverandre på et utested i Bergen i 2003. Marte hadde fått en utfordring fra venninnegjengen om å sjekke opp en tilfeldig. Det ble Kim. Og siden har de vært sammen.


Familien flytta fra Trondheim til Levanger for elleve år siden. Da hadde to blitt til tre, og Marte ønsket å flytte nærmere familien sin i Verdal. Kim var ikke like sikker.

- Han er litt urban av seg, legger Marte til.

Men da han fikk jobb i Levanger, endret det seg. Nå jobber begge i Levanger, og de setter pris på å bo nært sykehuset og flyplassen, og syns det er fint å bo i en småby med sentrum og kulturliv.

Kim, Marte, Sigurd Kvello-Alme gleder seg til å flytte inn i drømmehuset i Reina 3. Sammen med eldstejenta Anne på 12 år, som ikke var til stede da bildet ble tatt. Foto: Karin Jegtvik


Kapra drømmetomta

Da kommunen la ut tomtene for byggetrinn 2 i Kjønstadmarka for noen år siden, fikk de endelig muligheten til å kapre drømmetomta. For det var i Kjønstadmarka de ville bo – det var bestemt fra starten av. Snart er også drømmehuset ferdig.

- Vi fikk akkurat den tomta vi ønska, ja. Og i august håper vi at alt er klart til innflytting.

- Til bursdagen til Anne, kanskje. Hun blir 12 år i august, legger 9-åringen Sigurd Kvello-Alme til.

Han gleder seg også veldig til å flytte inn i nytt hus, med eget gutterom, kort vei til skole og klassekamerater i nærheten.Foto: WOW Medialab

 Kommunen har lagt til rette for barnefamiliene og har laget flere lekeplasser i nabolaget.

Foto: WOW Medialab


Barnevennlig område

Det er kort vei til flotte turområder, skole og barnehage ligger like i nærheten og det er omlag tre kilometer til sentrum. Nabolaget kan benytte seg av samlingspunkt for blant annet grilling, og store lekeplasser med ballbinge og aktivitetsstativer. Noe i alle fall Sigurd ser fram til å ta i bruk.


- Ja, området er helt fantastisk. Kommunen har virkelig gjort seg flid med å ordne det attraktivt her, sier mamma Marte.

Kjønstadmarka

Vil du bo i kjønstadmarka? Kjønstadmarka byggetrinn 3 står for tur.


Snart klart for byggetrinn tre

Så langt er det bygd omlag 70 boenheter i Kjønstadmarka 1 og det er solgt 26 eneboligtomter i Kjønstadmarka 2. Nå står Kjønstadmarka 3 for tur. 23 eneboligtomter på 550 kvm – 750 kvm. legges ut for salg neste sommer.

- Disse tomtene kommer det til å bli rift om, ja. Etterspørselen er stor, så jeg tipper det blir loddtrekning som det ble om tomtene i byggetrinn 2, sier Marit Sølvberg ved avdeling for kommunalteknikk i Levanger kommune.

De fleste som bygger er barnefamilier, men ifølge Sølvberg er det interessenter i flere aldersgrupper. Alle tomtene har gode solforhold og fin utsikt til fjorden.

Det er det som gjør tomtene attraktive. Utsikten, nærhet til barneskolen og gå- og sykkelavstand til ungdomsskolen og sentrum.Foto: Karin Jegtvik


Gleder seg til innflytting

For familien Kvello-Alme var det i alle fall ikke aktuelt å bosette seg noe annet sted. Marte har vokst opp på Trones i Verdal, og da familien flytta til Levanger var det i Kjønstadmarka de ville bo.

 - Vi har alltid ønske å bygge selv og vi har alltid ønsket å bo ved sjøen. Her i Kjønstadmarka er det passe avstand til jobb, skole og sentrum. Her har vi det helt topp. Dette har vi venta på veldig lenge.

Gutta i familien nikker samtykkende.

 - Ja, nå gleder vi oss bare til å få flytte inn, sier Kim.Kjønstadmarka byggetrinn 3 står for tur. 23 eneboligtomter på 550 kvm – 750 kvm. legges ut for salg neste sommer. Kort vei til flotte turområder, skole og barnehage:

Om DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av ??. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Design og layout: Adresseavisen Studio

Annonsørinnhold