Slik blir du fjong til fest

PRODUSERT AV INNHERRED FOR MAGNETEN KJØPESENTER

Desember er måneden familie, jobb og venner inviterer til festligheter med gull, glitter og stiletter. Magneten kjøpesenters kunnskapsrike og engasjerte medarbeidere styler og dresser deg opp til årets julebord.

Vi møter en gjeng livlige arbeidskollegaer – syv damer og to menn. De har reist direkte fra jobb og er ivrige på å pynte seg til kveldens julebord på Sabrura Sticks & Sushi. Festantrekket er det første som må hukes av på sjekklista.

Tradisjonelt eller trendy

Utstillingsdukkene glitrer i gull og sølv. Noen er kledd i supertrendy velour og puffermer. Vi spotter lett den klassiske dressen og den lille, sorte til damene.


– Glitter går aldri av julebordsmoten, bekrefter Christina Bertheussen muntert.
Butikksjefen ved b.young haster mot prøverommet med armene fulle av hengere med glitrende kjoler, skjørt og bluser. Grete og Heidi tar imot klærne bak forhenget og prøver, vurderer og prøver igjen. Heidi drar på seg ei sort skinnbukse og utbryter sporenstreks: – DETTE likte jeg! Dette var veldig «meg».


– Ikke alle er «kjolete». Ei kul skinnbukse med en lekker fløyelstopp, er også et supert julebordsantrekk, smiler Bertheussen fornøyd.

TRENDY VELOUR: Butikksjefen hos b.young, Christina Bertheussen, komplimenterer Heidi iført den moderne julekjolen i grønn velour.


Velg et trivselsantrekk


Linda Jegtvolden, selger ved Bik Bok, oppfordrer kundene til å be de ansatte om hjelp.
– Bruk oss! Vi har prøvd samtlige plagg i butikken og vil gjøre vårt aller beste for å hjelpe kundene med å finne det perfekte antrekket, lover hun.
Butikksjefen ved Zavanna, Randi Amdahl, understreker viktigheten av at klærne skal kle personligheten og at kunden selv må føle seg fin.
– Ikke velg et antrekk bare fordi det er moderne. Velg det du føler deg vel i! Da vil du kose deg på julebordet, anbefaler Amdahl.

SORT VELOUR: Larysa falt for kjolen i sort velour med draperinger fra Bik Bok.

Gladnyhet til gutta

Karin Berg, butikksjef på Dressmann, fester mansjettknappene på den lyseblå skjorta til Jostein og hjelper ham på med dressjakka. Hun synes den klassiske dressen er flott til julebord. Det er også de fleste menns preferanse.
Berg har for øvrig en gladnyhet til herrene som ikke trives med slips rundt halsen.
– Menn MÅ ikke kle seg i dress til julebordet. Han kan fint ha pologenser og blazer til ei fin, svart dongeribukse. Da får man samtidig et flerbruksantrekk, tipser hun med et lurt smil.

Lekent og helhetlig herreantrekk

Heller ikke den hvite skjorta er et krav til findressen. Skjorter med farger og mønster gjør dressen mer festlig og leken. Hun vil utfordre årets julebordsdeltakere til å gå ut av komfortsonen og tørre å skille seg ut.

–  Men vær så snill, dropp allværsjakka utenpå dressen, bønnfaler hun.

Berg er glad for at de aller fleste menn tenker helhetlig når de skal kle seg til fest. Ullfrakk synes hun er veldig stilig til julebordantrekket, gjerne sammen med et skjerf og fine hansker.

–  Hvis du i tillegg har valgt hanky, mansjetter og slipsnål, er du komplett, fastslår butikksjefen og smetter et lommetørkle i Josteins brystlomme.

Frisørstylet festfrisyre

Janne Storholmen er frisør og negledesigner ved Salong E6 og forteller at det er en økende trend å få stylet håret hos frisøren før julebordet. Flere vil også toppe antrekket med vippe-extensions og nystelte negler.

–  De fleste liker å få håret stylet litt annerledes; oppsatt hår, korketrekkere eller glattere hår. Men det er viktig at frisyren står i stil med antrekket, understreker Storholmen.

Foto: WOW Medialab

TRENDY FESTFRISYRE: Frisør Janne Storholmen hos Salong E6 gir Mali en supermoderne frisyre til julebordet:

løst hår med stor hårspenne festet bak på én side.

INSPIRASJON FRA MILANO: Julebordsfrisyren til Larysa lager Salong E6s frisør Janne Storholmen med inspirasjon fra catwalken i Milano.

Hun løfter kjapt på kappa til Larysa.

– Det var fløyelskjole du hadde på deg, ikke sant?

Mali sitter i nabostolen og venter på tur. Til henne ligger store hårspenner i ulike varianter klare: sort, gull, sølv, diamanter og perler.

–  Det som er mest trendy nå, er definitivt løst hår med stor hårspenne bak på én side, stadfester Storholmen.

SMINKE TIL FEST: Grete sminker seg ikke til vanlig, men bestiller gjerne time til sminking før julebord. Her får hun lagt festsminken hos KICKS.

Proff festsminke hos KICKS

Spesielt de som ikke sminker seg til vanlig, vil ha profesjonelle sminkører hos KICKS til å legge sminken før julebordet.

_MG_1100_edit.jpg

–  Det er også mange som bestiller time hos oss for å få veiledning slik at de føler seg sikrere når de skal legge hverdagssminken og festsminken hjemme, forteller makeup-artist og selger Lisabet Sorte.

Foran henne sitter Magnhild som ser veldig fram til kveldens julebord med kollegaene.

–  Det er klart at når det er julebord, vil jeg pynte meg med litt ekstra sminke, smiler Magnhild.

Sorte forteller at typiske ønsker er røde lepper og glitrende øyelokk til julefesten. Hun understreker at kunden må være komfortabel med sminken selv. Derfor tar hun alltid utgangspunkt i hva kunden selv liker. Dessuten spiller hun på fargene de har fra før – på øyne, hår og klær.

–  Kom på KICKS for å få tips og veiledning dersom du er usikker, oppfordrer hun.

Julebord uten ribbe

Når antrekket, hår og sminke er på plass, er det bare godmat, stettglass og stemningen som mangler. Den uformelle og koselige atmosfæren hos Sabrura Sticks & Sushi passer utmerket til vennejulebord eller familiejulebord.

–  Vi tar også imot bestillinger fra større bedrifter som ønsker å reservere hele restauranten, understreker John Philip Friberg, daglig leder ved Sabrura Levanger.

Restaurantkjedens varemerke er deres smakfulle og varierte sushi-buffet med innslag av asiatisk salat, fisk og kjøtt. Nylig fikk Sabrura på Magneten skjenkebevilling og har utvidet åpningstid flere kvelder i uken. Etter en kjapp sjekk i boka, forteller Friberg at det er fortsatt mulig å reservere julebord før jul.

–  Det har nok blitt flere som «sparer» den tradisjonelle julematen til jul. Det gjør jeg selv og. Det er kjedelig å bli lei ribba allerede før julaften, ler Friberg.

Så er det bare for de ni gode arbeidskollegaene å velge fra buffeten, sette seg ned og skåle til gode – og gjerne ekstra krydrede – historier.

PYNTET TIL JULEBORD: Arbeidskollegaer festfine med antrekk fra Zavanna, Bik Bok, b.young og Dressmann.
Sminke ved KICKS. Hår ved Salong E6.

Skal du på julebord i år?

Bestill time til hårstyling, negler og vipper: salonge6@salonge6.no, tlf. 74 08 07 03


Bestill time til sminking og veiledning: kic683@kicks.no, tlf. 33 22 12 37


Bestill julebord:
levanger@sabrura.no, tlf. 455 03 852

Om DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Magneten. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Design og layout: Adresseavisen Studio