Det kan være grunn til å peke på ett av de argumentene Vegvesenet hadde i en av sine første utkast til ikke å kunne godta dagens trase av Eg ned mot Bjørge. Nei det gikk ikke an fordi det var mange vikingegraver på Trones. Veien har da gått så nære i mange titall år!

Er dagens påstand tunnel i Bjørga av samme kvalitet som vikingegravene? Det har også vært hevdet at det er uakseptabelt med kvikkleire i Semslia, men grunnboringspersonell sier at det er like «dårlig» eller tilsvarende kvalitet på østsida av jernbanen. For øvrig er jo dagens E6 nettopp anlagt i Semslia uten at det har vært vansker. For øvrig er det gode anleggsmåter å hanske med kvikkleire hvilket praktiseres i Melhus-området.

Vedlagt følger et utkast til løsning av utvidelse av eksisterende E6 via Bjørga. Det er sendt til Vegvesenet på Steinkjer. På henvendelse nekter de å vurdere det eller uttale seg. Det er fristende å bruke salige Ibsens uttrykk i omskrevet form: «Ikke ønske det, ikke ville det, ikke gjøre det: Det skjønner jeg ikke.»

Snorre Tessem