Svaret sendes som en nyttårshilsen i stedet for en julehilsen. Torbjørn er utrolig skuffet over avslaget, og har fått en dårlig start på det nye året.

Mange er kanskje forundret over at toppene i kommunen ikke viser mer ydmykhet og respekt for en person som har vært utsatt for urett som ingen er i stand til å skjønne omfanget og konsekvensene av. Men kommunens holdning til behandlingen av denne saken har nok ligget i lufta helt siden søknaden om oppreisning utarbeidet av Ola Ødegaard, havnet på ordførerens bord.

Det velges en simpel administrativ behandling av denne saken, og de styrer dermed unna en politisk behandling, som søkeren ønsket. Dette er nok ingen tilfeldighet. Saken har skapt et stort engasjement hos mange borgere både i Levanger og Verdal, som har rettferdighet som en sentral verdi.

Jeg har trodd at ordføreren og hans parti har vært opptatt av å kjempe for de som har vært utsatt for urett. Men med sin manglende vilje til politisk behandling av saken, viser han at han er mer opptatt av å gjennomføre en enklest mulig behandling, hvor han har full kontroll over utfallet.

Denne saken handler ikke om juss, men om å erkjenne at det er gjort en feil, og vise nok ydmykhet og respekt for enkeltmennesket til å vurdere saken på nytt. Frykter ordfører Robert Svarva for at politikerne har bedre dømmekraft og større respekt for Torbjørn Skårstad enn det han selv har? Jeg ber ordføreren selv besvare dette spørsmålet, og om han virkelig mener det er greit å styre unna en politisk behandling av denne saken?

Trond Knudsen