At livet ikke er for amatører, det har vi alle opplevd. Det føles ganske hårreisende at kommuneadvokaten bestrider søknaden vår, og mener at Torbjørn Skårstad var syk, og at hans søknad om oppreisning avvises ifølge skadeloven. Det er meget tragisk at kommunen fraskriver seg ansvaret for den fatale feilen som ble begått mot Torbjørn Skårstad, da han var tolv år gammel. Jeg vet at ordføreren representerer Ap, men både i Stortinget og ellers, har Ap tatt ansvar for de svake i samfunnet, og de mener at barnehjemsbarn og skolehjemsbarn skulle ha oppreisning for de skandaløse forholdene tidligere spesialskoleelever opplevde.

Men det mener altså ikke ordfører Svarva! Det er vedtatt en gang for alle at søknadene fra tidligere spesialskoleelever ikke er foreldet. Torbjørn Skårstad er rystet over avslaget som kom 2. januar. Han ble ganske sjokkert da jeg leste opp brevet for han, og ble så syk at han måtte sendes med ambulanse til Levanger sykehus.

Når skal det gå opp for ordføreren at søknaden om oppreisning ikke er foreldet? Ja, til å med Møre og Romsdal fylkeskommune, og alle kommunene i fylket fortsatt behandler søknader om oppreisning, og understreker at de ikke er foreldet! Der har de allerede bevilget mange millioner kroner, uten å blunke. Jeg må spørre: Når vil kommunestyret i Levanger få Skårstads søknad til behandling? Det hersker ingen tvil om at Torbjørn Skårstad ble påført stor skade og belastninger ved å bli plassert på to spesialskoler i Levanger kommune.

Han ble feilplassert, han var ikke, og er ikke evneveik. Vi håper, Skårstad og jeg, og alle medlemmene i Levanger kommunestyre, at de vil gi oppreisning til Torbjørn!!

Nå håper vi endelig at politikerne i Levanger tar ansvar, og behandler søknaden slik den skal, nemlig at Torbjørn Skårstad får en oppreisning på kroner 250000. Dette, ordfører Svarva, har med verdigheten å gjøre, både overfor dere som politikere og overfor verdigheten til Skårstad. Jeg håper at vi nå snart skal få avsluttet denne saken mellom Skårstad og Levanger kommune, og få en avslutning som er verdig. Jeg kjenner til at Levanger kommune i fjor høst måtte innrømme sine fatale feil i behandlingen av Skogstad, og gi han oppreisning. Nå er turen kommet til Torbjørn Skårstad, og nå bør ikke Ap-ordføreren svikte sitt eget parti, men støtte Skårstad med å gi han oppreisning. Saken er ikke foreldet!

Ola Ødegaard

Tidligere generalsekretær