Innlegg

Ikke helt riktig av Carlsen om Skårstad-saken

Det påpeker Ola Ødegaard.

Logobilde Ola Ødegaard 

Debatt

Terje Carlsen i Levanger har skrevet et innlegg i forbindelse med saken mellom

Torbjørn Skårstad og Levanger kommune. Det er positivt at mange engasjerer seg i denne alvorlige saken, og Terje Carlsen har dyp innsikt i dette med testing av barn å gjøre. Carlsen skriver at «Skårstad skal ha blitt testet på Røstad i 1960»

Det er ikke riktig. Torbjørn Skårstad ble aldri testet på Røstad off. Skole for evneveike, og han ble i det hele tatt aldri testet hverken før eller under oppholdet på de to spesialskolene han var plassert på, Røstad off. Skole og Ekne off. Skole.

Terje Carlsen, som har mye innsikt i disse spørsmålene om testing med videre, gjør det klart at Levanger kommune har pådratt seg et juridisk erstatningsansvar i forhold til Torbjørn Skårstad. Han mener at Sviktvilkåret er oppfylt her. Han mener at resten står på viljen til solidaritet med Torbjørn Skårstad. Verre er det ikke, skriver Terje Carlsen, og det har han meget rett i!!

Jeg antar at det finnes kommunestyremedlemmer i Levanger som kan vise sin solidaritet, og tar det på alvor, selv om ordfører Robert Svarva har store vansker med å vise solidaritet i forhold til Skårstad- saken!

tidl.generalsekretær