God dag, verden!

Du kan se personer som starter dagen med et bistert uttrykk i ansiktet.

Reem Alatasi Flyktning fra Syria. Bosatt i Verdal. Utplassert på språk- og arbeidstrening i lokalavisa. 

Debatt

Slike som holder døren åpen for denne følelse hele dagen. Dere som har det slik, mister den fine tiden dere skulle hatt!

Hver dag, hvert minutt er det en fin ting som venter på oss. Det er en gave som kalles «latter».

Vi kan ikke selv bestemme når lykke eller tristhet legges i våre hender. Men vi har ansvar for å la tristhet passere i fred eller at den tar oss bort i mørke.

Jeg møter alltid dagen med et stor smil, og med tro på at denne dagen skal bli den beste. Jeg kommer sikkert til å få mange problemer gjennom dagen, men jeg kommer over det ganske enkelt fordi jeg har åpnet mitt hjerte for gleden.

«God dag, verden!». Med gleden blir jobben bedre. En helt ny dag, Hva som skjedde i går har ingen ting å gjøre med dagens muligheter. La oss høre på musikk og ha en tro på det gode. La oss kose oss med den tiden gud har gitt oss.

Du bestemmer hvordan din dag skal bli. Du kan være en god person eller en dårlig. Du kan starte med å være hyggelig mot mennesker, og behandle dem som du selv vil bli behandlet.

Prøv å vær god, og ikke ond. Du kan være den personen som vil bli feiret hver dag, eller den som verden håper skal forsvinne.

Den amerikanske tenkeren Wayne Dyer i sin bor «The Power of Intention» sier: «I hver en av oss er to tilstander og stemninger. Den ene er fylt med hat og smerte og ønsker om å hevne seg. Den andre er fylt av kjærlighet og godhet, og en følelse av ønsker om å tilgi». En leser spurte ham: «Hvem vil vinne?» Han svarte: «Den som matet og ga ham vann».

God dag, verden! Og en stor klem til de som mangler det. Med all kjærlighet til de som føler seg ensomme. Og frihet for de som er i fengsel og for alle som trenger frihet.

Ta med masse tålmodighet i posen din for å håndtere folk. Ha mye tilgivelse gjennom dagen. Ikke glem å kjenne på kjærligheten og ta vare på kropp og helse. Og husk at du alltid vil har god eller dårlig tid. La dagen gå over med et håp om at i morgen vil det bli bedre. Du har mange drømmer og mål du kan oppnå. Livet vil ikke vente, og tiden aldri er for sen, den stopper aldri. Men dagen du tapte vil aldri komme tilbake, og tiden kan aldri bli skyldig.

Reem Alatasi

Flyktning fra Syria. Bosatt i Verdal. Utplassert på språk- og arbeids-trening i lokalavisa.