Levanger kommune ønsker å finne nye tomter for et tjuetalls garasjer som skal fjernes fra Jernbanegata/Elvegata, garasjer som stort sett ikke benyttes til biler. Det foreligger planer om å bygge erstatningsgarasjer samt flateparkeringsareal på det eneste friområdet i «Nerbyen».

Levanger SV mener det er en uklok løsning å omdisponere dette friarealet i Trehusbyens randsone til parkeringsformål. SV mener arealet bør videreutvikles som møteplass for samhandling mellom alle innbyggergrupper: barn, ungdom, voksne og eldre.

«Nerbyen» vil trolig være den sentrumsbydelen som i størst grad kan trekke flere barnefamilier til sentrum i framtida, da nyere sentrumsnære byggetiltak i stor grad henvender seg til et voksende marked av seniorer som ønsker seg mindre og lettstelte boliger. Begrenset uteareal er en fellesnevner for boenhetene i «Nerbyen».

SV mener området bør opparbeides parkmessig enkelt med belysning, benker, bord og beplantning, og med apparater som utfordrer motoriske ferdigheter hos småbarn og eldre, et friområde som gir aktivitetsmuligheter og inspirerer til leik og fysisk utfoldelse på tvers av generasjoner. Beboere ved Levanger bo- og aktivitetssenter vil få økt mulighet til trivsel, rekreasjon og utendørsaktiviteter bare et steinkast unna boligene.

Skal garasjer og parkeringsplasser ha fortrinn fremfor en byutvikling som øker bolyst for unge og eldre i en bydel, og som på mange måter kan bli en enda bedre merkevare for Levanger som trivelig by med liv og røre? Det er ikke ved å legge gjenværende grønne friområder under asfalt at en etterlever, eller forsterker Cittaslow-konseptet, Attraktive Nordiske byer- prosjektet eller slagordet Triveligst i Trøndelag.

Levanger SV

Uttalelse fra årsmøtet 2018