På Senterpartiet i Trøndelags årsmøte sist helg, ble det klart at Senterpartiet ikke lengre ønsker å være et rødgrønt parti i Trøndelag. For Senterpartiet er det viktigere at «deres mann» klatrer et hakk opp på stigen, enn å samarbeide med partiene hvor de får til mest i fellesskap.

Senterpartiet vil heller samarbeide med Høyre, som aller helst vil at våre barn skal gå på store privatiserte skoler i Trondheim, enn med Arbeiderpartiet, som ønsker at ungene våre skal gå på en god offentlig skole i nærheten av der de bor.

Senterpartiet vil heller samarbeide med Fremskrittspartiet, som helst ser at landbruket i Trøndelag består av noen få store industrialiserte gårdsbruk, enn med Arbeiderpartiet, som ønsker levende distrikter hvor det lønner seg å drive gård, selv om du ikke har 800 kyr.

Senterpartiet vil heller samarbeide med Venstre, som blir kvalme av fagbevegelsen, enn med Arbeiderpartiet, som alltid har kjempet for arbeidsfolks rettigheter.

Det blir spennende å se om velgerne er like opptatt av posisjoner, eller om de er opptatt av hvilket Trøndelag vi skal leve i. For oss i Arbeiderpartiet er det ingen tvil. Vi ønsker et Trøndelag hvor den offentlige fellesskolen står sterkt, hvor barn fra alle ulike bakgrunner går sammen i fellesskap på en skole nært der de bor. Vi ønsker et Trøndelag hvor by og land går hand i hand, ikke et Trøndelag i sentraliseringens tegn.

Vi ønsker et Trøndelag for alle, ikke bare de få.

Lars Johan Strand Vitsø

Bondesønn fra Hitra og fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet