– Øk satsene for sosialhjelp i Levanger kommune.

Satsene for økonomisk sosialhjelp i Levanger ligger svært lågt i forhold til veiledende statlige satser. Kommunene har selv anledning til å bestemme satsene ut fra lokale forhold. Når Levanger nå ligger så lågt i forhold til veiledende statlige satser, er det fordi dagens satser ble bestemt av kommunestyret i 2012 og gjelder fortsatt. siden 2012 er ikke saken lagt fram for politisk behandling. Det er ikke foretatt noen justering verken i forhold til at statlige veiledende satser er økt siden 2012, eller i forhold til økte levekostnader. Det har derfor vært en reel nedgang i ytelsene hvert år siden satsene ble bestemt.

Da de lokale satsene ble bestemt i 2012, var de for enslige 95% av veiledende satser, nå i 2018 er de nede på 84%. Satsen for enslige er nå 5108 kr i Levanger, mens veiledende sats er 6050 kr i måneden.

Årsmøtet i Levanger SV krever nå at denne saken legges fram for politisk behandling. Satsene må justeres kraftig opp, og de må justeres årlig i forhold til økte levekostnader og veiledende statlige satser. Det er uverdig at kommunen skal spare på bekostning av de som har minst fra før.

Levanger SVUttalelse fra årsmøtet 29. Januar 2018