Slik saken mot Torbjørn Skårstad har utviklet seg må det hele betraktes som en stor tragedie. En tragedie som først og fremst er skapt av Levanger Kommune v. dens ordfører Robert Svarva.

Jeg spør, herr ordfører; hvor sta og egen går det an å være mot et menneske som har lidd den skjebne å bli feilplassert i en spesialskole og følgelig fått ødelagt hele sin ungdom og voksne liv? Et liv i et sant helvete.

Skårstad ber - via sin utrettelig hjelper Ola Ødegaard - om en symbolsk sum, kr 250.000,- fra sin hjemkommune for et tapt liv. Hva er det dere i kommunen tillater dere å si NEI til?

Så langt er dere en kommune kun fylt med skam i denne saken! Det er helt på det rene at Torbjørn Skårstad ble feilplassert på Røstad spesialskole og senere sendt til Ekne off. skole. Kommunesektorens og arbeidsgiverorganisasjon har gått ut å anbefale alle kommuner å gi tidligere spesialskoleelever som har vært utsatt for omsorgssvikt og /eller overgrep mellom kr 200.000,- og kr 700.000,- i erstatning.

Trondheim Kommune har latt tidligere elever få erstatning fra kommunen. Mange av dem har gått på tidligere Osloveien skole, og hver har fått sin erstatning på kr 600.000,-. KS i Nord-Trøndelag har vedtatt å behandle alle kommuner likt m.h.t. spesialskoleelever og feilplassering.

Jeg håper virkelig ikke at det er prestisje og prinsipper som råder fra Levanger kommune i Skårstadsaken.

Søknaden fra Torbjørn Skårstad er så viktig for folkeopinionen at det krever skikkelig behandling i kommunestyret. Skårstad saken er blitt kjent over det ganske land, og det vil være tragisk dersom Levanger kommune igjen sier nei til erstatning. Da blir kommunen fullstendig satt i gapestokken for enhver fremtid! TØR dere ta sjansen?