Vi er enig i at den økonomiske situasjonen akkurat nå ikke er like god som for eksempelvis et år siden, slik vi fikk det lagt fram av økonomisjefen under formannskapets møte onsdag 7. mars, men vi synes nok Hjelmstad smører vel på av «fakta» for å understøtte sitt hovedtema. Vi skal ikke ta for oss alle momentene, bare ta som eksempel at vi slett ikke har gjort noe vedtak i kommunestyret om at vi skal bygge en sykkelvelodrom til 97 millioner.

Levanger kommune bygger for framtida. Fokuset har vært å senke driftsutgiftene ved å bygge nytt og effektivt og for å kunne dra nytte av ny velferdsteknologi.

For at Levanger skal være en attraktiv kommune å bo i og bosette seg i må vi ha et tilbud til innbyggerne der de kan føle seg trygg på å bli ivaretatt og inkludert, der det finnes muligheter for alle uansett hvilken bagasje man sitter med og uansett hvilken del av kommunen man befinner seg i.

Hva har vi fått til i Levanger kommune de siste årene:

Moderne helse- og omsorgsboliger for syke, unge og eldre med behov for hjelp og tilrettelegging

Nye skoler og barnehager for barn og unge for å skape bedre oppvekst- og læringsmiljø

Aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne gjennom tilrettelegging og bygging av parker og anlegg

Dette er områder som kommunen er satt til å forvalte, og Levanger kommune har forvaltet denne oppgaven godt med omtanke for sine innbyggere. Vi har en kommune som er attraktiv å bo i og som har folkehelseperspektivet i fokus.

Videre i artikkelen sier Hjelmstad «Hva blir det neste? Svaret fra den rødgrønne siden i politikken vil det som alltid være- økning av eiendomsskatten.» At han ikke har lest Arbeiderpartiets program for de siste kommunestyreperiodene får være så sin sak, men det har alltid kommet klart fram ved behandling av budsjett og økonomiplan at Arbeiderpartiet aldri har gått inn for en økning av eiendomsskatten. Arbeiderpartiet de tre siste periodene klart og tydelig programfestet at eiendomsskatten ikke skal økes. Her har ikke Hjelmstad gjort hjemmeleksen sin.

Kai Lennert Johansen

Levanger Arbeiderparti og kommunestyremedlem

Astrid Juberg Vordal

Politisk nestleder Levanger AP og kommunestyremedlem