Ikke tull og fjas. Det skaper alltid litt diskusjon når skoletida blir brukt på sånne ting. Det finnes dem som mener at revy og teater er en avsporing opp mot det som er skolens viktigste oppgave, å fylle våre ungdommer med kunnskap. De tar feil etter min mening. Dette er ikke tull og fjas. Tvert imot, jeg tror unge mennesker som får lov til å være en del av dette gis fortrinn og styrker sine muligheter i skolehverdagen. Det legges ikke for stor vekt på estetiske fag i skolen. Det er snarere det motsatte. At vi legger for lite vekt på dette.

Det er mange meninger om kulturfagenes plass i skolen. Men ikke bare synsing. Det er også mye kunnskap. Det er gjort forskning som underbygger at kunst- og kulturfagene bedrer elevenes forhold til læring i andre fag. Den viser at det å prioritere dette ikke går på bekostning av kunnskapene og resultatene i de mer teoretiske fagene. Vi har sett at skoler som satser på kultur også skårer høyt på læringsresultater.

Begeistring. Det er også andre grunner til at det er riktig og viktig å gi våre unge mulighetene til å være en del av russerevyen, Grease eller Peer Gynt, enten de står på scenen eller er en del av det store apparatet rundt. En ting er betydningen det har for den enkelte, at det er givende å være del av en slik forestilling, og at det å beherske scenen har stor overføringsverdi til andre deler av livet.

Viktig er det også som bidrag til å skape begeistring for skolen, og vise fram for sitt nærmiljø at man kan og vil. Jeg tror det gjør godt for mange å være del av en slik suksess. Det kan bety utrolig mye for samhold og trivsel. Det er ikke uvesentlig det heller.