I perioder har det snødd mye og tett over en par dager, innimellom regn og kuldegrader, slik at været la premissene for brøyting. Tidvis ble det brøytet bra, men det gikk tregt å få bort den grøtaktige snøen som det er vanskelig å kjøre i og å gå i. Den dårligste brøytingen var fortauene utenfor Levanger sentrum utsatt for, fordi brøytingen av veibanen var første prioritet, men brøytet snø og is inn på fortauene.

Denne praksisen skjedde nesten hele vinterhalvåret, selv om man kontaktet servicekontoret på rådhuset med ansvar for brøyting, så skjedde det lite. Folk med barnevogner måtte gå i veibanen, det samme måtte folk flest. Fortauene var dekket av meterhøye snøhauger, isklumper var inkludert, og det var et miserabelt håp om bedringer.

Dette er både fylkets- og kommunens ansvar, alt etter som hvilken vei det er, men i slike stunder MÅ man samarbeide for å få brøytet, høvlet og sandstrødd fortauene.

Per dato er flere fortau i området Jamtvegen dårlig brøytet, ja, så dårlig at folk flest ikke kan gå der, og tenk på de med barnevogn og rullestol, det er dårlig utnytting av hva skattepengene går til.

Dette handler om trafikksikkerhet når folk flest må benytte seg av vegbanen for å komme seg fram, noe som selvfølgelig ikke skal skje, men hva skal man gjøre når fortauene er uframkommelige?

Harald Berg

Levanger FrP