Det har gått mer enn to måneder siden styret i Helse Nord-Trøndelag i ekstraordinært styremøte i januar ga direktør Aas beskjeden om å gjøre noe med sin utilstrekkelige ledelse. Dette skjedde fordi legene i den største avdelingen i helseforetaket, de som tar seg av en tredjedel av alle innleggelsene i Nord-Trøndelag, ba direktøren om å gå av. Det var manglende troverdighet som ble trukket frem som et av hovedproblemene.

Direktør Torbjørn Aas ble pålagt av styret å reise tillit i legegruppen etter at han i lang tid ikke hadde kommet på å gjøre det selv, tross et krystallklart behov. Den store hopen av legene har verken sett direktøren eller hørt noe fra ham som er i nærheten av de lovnadene og forventningene han selv reiste om sin håndtering av krisen.

Referat fra møtet på Steinkjer manglet, men er nå skrevet. Det er særdeles beskrivende for denne konflikten at legene i så liten grad nådde frem til direktøren med sitt budskap at referatet måtte returneres. Man kan få inntrykk av at partene har vært i to helt forskjellige møter.

Sykehusansatte Levanger