Kjære forfattere; som tidligere og sikkert fremtidig pasient ved sykehuset, må jeg ha tillit til de som skal behandle meg. Det har jeg hatt hittil, og jeg er særdeles fornøyd med behandling og pleie. Det tror jeg også vil være tilfelle ved fremtidige besøk.

Jeg må likevel innrømme at de skriveriene som anonymt har beskrevet enkelte ledere i Helse Nord-Trøndelag (direktør og kommunikasjonsdirektør), gjør at jeg stiller spørsmål om menneskesyn og dannelse hos forfatterne. Trakasseringen og personforfølgelsen tjener forfatterne til liten ære.

At redaktøren i Innherred har tillatt slike anonymiserte innlegg, må vel være godt i ytterkant av de presseetiske regler? Her er det snakk om en ressurssterk gruppe som ikke trenger beskyttelse for å fremme sitt syn. Men de trenger kanskje beskyttelse mot seg selv?

Redaktøren i Innherred: Jeg velger å ta Ravlo på ordet. Nå går vi tilbake til praksisen vi hadde før vi i slutten av januar i år åpnet opp for å ta inn anonyme innlegg om situasjonen ved Sykehuset Levanger.

Det er bra at ansatte ved sykehusene er opptatt av å levere best mulig tjenester. Dersom det svikter her vil jeg gjerne vite konkret hvor behandlingen er medisinskfaglige uforsvarlig, og hvilke råd direktøren ikke har fulgt. Påstander om at sykehusledelsen er inkompetent og bør ta sin hatt å gå, gir meg ingen innsikt uten at det vises til hva denne inkompetansen har ført til.

Nå fremstår skriveriene som sutring fra enkeltpersoner som ikke har fått viljen sin i den pågående endringsprosessen. Medbestemmelsesretten betyr ikke rett til å bestemme. De ansattes formelle representanter har da også så langt jeg har registrert, erklært tillit til ledelsen og prosessene. At den aktuelle gruppen både er representert i styret for helseforetaket, og tilhører en av de fagforeningene i Norge som har størst innflytelse innen sitt fagområde, burde gi dem kanaler nok til å fremme sitt syn uten å synke ned på nivået i avisinnleggene.

La oss gjerne ha en offentlig debatt om fremtidig organisering av sykehusene i norddelen av Trøndelag, men la oss slippe skittkasting og mobbing av enkeltpersoner. Det er uverdig og svekker tilliten til legegruppens generelle dømmekraft.

For ordens skyld; Jeg kjenner ikke de personene som er utsatt for mobbingen, og har så langt jeg kan huske aldri snakket med dem).

Steinar Ravlo

Bruker av Sykehuset Levanger