Galskap vil noen si. De har sikkert mye rett i det. Vi har godt av å unne oss litt galskap i hverdagen. Det at såpass mange av våre lesere vil være med på turen bærer bud om at vi er flere som mener det. Jeg er selv med til København, og gleder meg både til en lang busstur, en innholdsrik helg og ikke minst til å møte så mange av lokalavisas lesere i en annen setting enn i den daglige dont.

Lim og lupe. Som lokalavis har vi mange oppgaver i vårt dekningsområde. En viktig jobb er å følge med på det som skjer, fortelle våre lesere om positive og negative saker fra ulike samfunnsområder, og gi dem muligheten til selv å påvirke gjennom leserdebatt og å tipse oss om saker vi kan løfte fram i offentligheten. Lokalavisa skal også være limet i lokalsamfunnet. Vi skal være en fellesarena som binder oss sammen, som er med og gir oss identitet, som skaper begeistring, glød og glede i Levanger og Verdal. Tradisjonelle kanaler er selvsagt våre aviser på nett og papir. Vi er også med på andre områder, noen jeg tror vi vil se i enda større grad framover.

Nært og fjernt. Lokalavisa skal være nært på våre lesere. Men vi kan også ta med dem til fjerne strøk. I fjor høst var en stor gruppe med på lesertur til Iran. Til høsten har flere av de samme, samt en god del nye, meldt seg på for å oppleve Armenia. Disse, og våre andre leserturer til mer «normale» destinasjoner fyller åpenbart et behov. De er også med på å synliggjøre lokalavisas ulike roller og skape nærhet til våre lesere.

Noe av det som gleder meg mest som redaktør er møte med folk som snakker om «vår lokalavis». Mitt mål er at det skal bli et dagligdags uttrykk blant enda flere. For det er det vi vil: Å skape en felles arena som våre lesere vil ha og kjenner eierskapet til.