Nye forslag har stadig ploppet opp og ført til at det ikke har blitt en nødvendig politisk enighet og kraft bak et forpliktende vedtak.

Levanger med sitt brede og mangfoldige kulturliv, Levanger med sine 20 000 innbyggere, Levanger som er Nord Universitets nest største studiested med ca 2000 studenter- har ikke en tilfredsstillende kinosal, en teater-og konsertsal eller et bibliotek som holder bygningsmessige mål.

Det kan kommunen ikke være bekjent av.

Biblioteket er det mest brukte kulturtilbudet i kommunen med ca 75 000 besøkende årlig. Biblioteket i Levanger er ikke bare et sted der en låner bøker. En hel rekke arrangementer for barn og voksne, ca 150, arrangeres årlig. En kulturell møteplass av stor betydning for hele kommunen.

Skolebyen Levanger må ha en kino som dekker dagens krav og er konkurransedyktig. Kino er et kulturtilbud på linje med teater og konserter og må ha kommunal støtte på en eller annen måte for å gå rundt økonomisk.

Å bygge nytt bibliotek og kino på bibliotektomta er et kjempegodt forslag. Kommunikasjonsmessig ideell plassering, synergier i drift, et betydelig byutviklingspotensiale.

Venstre krever at et kombinert bibliotek og kinobygg på bibliotektomta må komme først og realiseres så raskt som mulig.

Anne-Brit Skjetne

For styret i Levanger Venstre