Så kom «julekvelden litt brått på kjerringa» igjen, da økonomien i Levanger kommune er blitt «dyster lesing».

Hvordan går det an at slike ting dukker opp plutselig og uventet?

Trodde at kloke folk i heltidsstillinger hadde en viss oversikt over økonomien i kommunen. De sitter i betrodde stillinger, valgt av oss innbyggere eller er offentlige ansatte i permanente stillinger.

Ja , ja - uvitende som jeg er når det gjelder politikk, kom jeg til å reflektere tilbake ca 40 år i tid. Da var mannen min og jeg gårdbrukere, eller selvstendige næringsdrivende (kall det gjerne en liten bedrift).

Vi var da «uansvarlig» nok til å dra på noen dagers ferie med over 1000 kroner i overtrekk på bedrift kredittkontoen (ca 2000 kr i overtrekk på kontoen var godkjent av banken den gang).

Poenget mitt er at «overtrekket» bare gikk ut over oss selv. Vi trengte ikke å spare inn på ting som gikk utover noen andre. Vi hadde nok ikke tatt den ferieturen da visst så hadde vært .

Tankene går også tilbake til ungdomstid og eksamenslesing. Jeg konsentrerte meg best under spartanske forhold da, istedenfor muligheten til å sitte på et hotellrom med ditto mat og drikke.

Er det ikke et mørkeloft på rådhuset?

Med litt flombelysnig der hadde det kanskje vært litt lettere å oppdage noen negative tall som en ellers ikke viste om .

Beklager, men med alt useriøst styr og grums i norsk politikk det siste året vet jeg ikke om jeg gidder å stemme ved neste valg. Det må så i fall komme en «gladmelding» før den tid, spesielt når det gjelder: Helse, barn, uføre eller eldreomsorgen .

Med et vennlig «spark i leggen» til de som føler seg truffet, og med ønske om en god sommer til Levanger, den triveligste byen i Trøndelag.

Ruth Lian