Sleivsparket vil jeg ikke bruke mye spalteplass på, men jeg må dessverre skuffe Arne Falkfjell med at verken undertegnede, eller komitéleder Haugan for den saks skyld, har konvertert til Senterpartiet. Selv om dette utvilsomt ville representert en berikelse både for Arne Falkfjell og Senterpartiet, så trives vi begge med føttene godt plantet i en sosialdemokratisk tradisjon - hvor landbrukspolitikk har en selvsagt og sentral plass blant flere viktige politikkområder for vanlige arbeidsfolk og lønnsmottakere i Norge.

Jeg finner imidlertid personlig glede i Falkfjells begeistring for Arbeiderpartiets, nylig lanserte, opptrappingsplan for norsk landbruk. Falkfjells oppfordring om å dele budskapet vårt med Arbeiderpartiets stortingsgruppe og partikontoret på Youngstorget vil imidlertid ikke bli nødvendig. Opptrappingsplanen er utarbeidet av Stortingsgruppen og partikontoret i samarbeid – og bygger for øvrig på en lang og stolt, landbrukspolitisk tradisjon i Arbeiderpartiet som strekker seg fra Kriseforliket mellom Arbeiderpartiet og Bondepartiet i 1935, via Jamstillingsvedtaket i 1975 – som representerer historiens sterkeste opptrapping for norsk landbruk – initiert av Arbeiderpartiets legendariske landbruksminister Oskar Øksnes - og fram til dagens partiprogram.

Opptrappingsplanen fram mot 2025 ble derfor presentert av Ap-leder, Jonas Gahr Støre, og landbrukspolitisk talsperson for Ap, Nils Kristen Sandtrøen, i distriktenes næringsavis «Nationen» den 24. april i år. Jeg hadde egentlig trodd at godeste Falkfjell var kjent med Sp-organet «Nationen», og at han hadde fått dette med seg.

Budskapet i vår artikkel i lokalavisa Innherred er derfor det samme, og innholdet i politikken den samme, som stortingsgruppen til Arbeiderpartiet vil føre i Stortinget fram mot 2025. Falkfjells begeistring tatt i betraktning, så skulle det derfor være mulig å finne gode, rødgrønne løsninger mellom våre to partier i årene framover.

Arild PedersenGruppelederVerdal Ap