– Jeg ble ganske så forskrekket ved jernbaneovergangen

Har enkelte ikke respekt for lysene, spør Asgeir Lund.

Asgeir Lund synes det er respektløst av bilister som passerer jernbaneovergangen på Øra på rødt lys. Foto: Tor Ole Ree  Foto: Tor Ole Ree

Debatt

I dag (13.5.18) ble jeg ganske så forskrekket ved jernbaneovergangen på Verdalsøra. Jeg kom kjørende fra Esso og skulle videre etter Nordgata over jernbaneovergangen, bommene hadde gått ned for sørgående tog.

Ettersom det var søndag, var det bare sørgående tog som passerte. Bommene gikk opp, men selv om bommene var helt oppe, ringte klokkene og det blinket rødt lys. Jeg ble stående for å se hva som skjedde, men i min store forskrekkelse, så jeg to-tre biler som kom den andre veien, begynte å kjøre.

Klokkene ringte og rødlyset blinket. Bommene begynte å gå ned, og de nesten strøk taket på siste bil som passerte overgangen. Det kan forekomme feil med bommene, det har skjedd tidligere, men man skal jo aldri begynne å kjøre før man får blinkende gult lys.

Det er ingen tvil om at disse bilene kjørte på rødt lys og mens klokkene ringte. Det jeg er mest forbauset over, er den lite respekten man har for signalene på overgangen. Selv om bommene var oppe, så er det ikke anledning til å kjøre mens det blinker rødt. Jeg tok kontakt med BaneNor og fikk varslet om problemet. Bommene gikk opp like etterpå.

Er det greit å ha en slik liten respekt for signalene på jernbaneovergangen?

Asgeir Lund