Det er meget rystende å lese hva formannskapet i Levanger vedtok onsdag 13 juni i saken til Torbjørn Skårstad. Foruten dette, er det skremmende å lese hva Kr..f.representanten, Børge Lund sa i formannskapsmøtet! Lund hevdet følgende: « Jeg sier gjerne unnskyld til Torbjørn Skårstad, men mener «mektige og gode venner ikke gir grunnlag for særbehandling og erstatning». Det må sies at Børge Lund ikke har lest alle dokumenter i denne saken, og det han hevder er direkte usant!

Støttegruppa i Levanger består ikke «av mektige eller gode venner». Den innsatsfylte støttegruppen består av folk som har medmenneskelighet og rettferdighet som mål. Det har ikke Børge Lund, dessverre! Jeg vil oppfordre Lund til å lese alle de navn som står oppført i underskriftaksjonen som støttegruppen har. Jeg synes at Lund bør lese nærmere hva Kristelig Folkeparti sentralt sier om de svake i samfunnet, og hvordan de på en bred front støtter samfunnets utstøtte! Det finnes ikke noen fornuft i det Lund hevder.

Jeg håper bare at han under behandlingen i kommunestyret 20 juni, beklager sine uttalelser og støtter søknaden til Torbjørn Skårstad. Jeg vil minne om hva tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik sa i sin tid: «Krf.vil et inklud- erende og varmere samfunn». Det syn Børge Lund nå gir uttrykk for er noe helt annet enn det Bondevik sa. Du slår handa av Torbjørn Skårstad, og behandler han dypt urettferdig, og det blir et kaldt samfunn, du kan melde deg inn i Arbeiderpartiet!

Rådmannen. Det er også sjokkerende å lese rådmann Ola Stenes innstilling til formannskapsmøtet. Han hevder blant annet at kommunens advokat sitt vedtak fra januar i år, ikke ble påklaget. Dette er en av de mange formelle feilene som Stene hevder, og det er heller ikke sant. Avslaget ble påklaget ved brev 2. Februar 2018 fra Torbjørn Skårstad.

Ola Stene tar seg den frihet og skylder på formelle feil, til tross for at Levanger kommune har fått alle dokumenter. Det er betegnende at Trond Knudsen i Støttegruppa måtte på kommunen mandag 11 juni for å kreve at alle dokumenter i saken legges fram. Det etterkom rådmann Ola Stene.

Søkersiden har skaffet tilgang på alle mulige og umulige dokumenter, og rådmannens klage over manglende dokumenter og formelle feil uten realitet. Det er også helt forskrekkelig at rådmannen kan hevde det han gjør, men dette er gjort selvfølgelig for å skremme politikerne til å si nei til søknaden fra Torbjørn Skårstad.

Videre må sies at Levanger kommune og rådmann Ola Stene er i utakt med hva andre kommuner gjør når det gjelder holdninger til utenforskap som ble forårsaket internt i kommunen, og som derfor må tilregnes ansvarlige i Levanger kommune som sådan. Menneskesynet til Levanger kommune skiller seg betydelig ut fra det syn og holdninger til utenforskap som andre moderne har tatt konskvensekvensen av.

Det fremstår som ganske underlig at rådmannen nå foreslår at kommunen skal opprette ordninger som gjør at alle som føler seg uberetteget behandlet, nå kan søke Levanger kommune om oppreisning. Dette argumentet må dessverre sees som en ansvarsfraskrivelse når det gjelder søknaden til Skårstad. Rådmannens syn er et forsøk fra hans side om å fremskaffe mest mulig motvilje, og for å tilsløre uvilje og bortforklaring. Han gir uttrykk for uvilje og et anakronistisk menneskesyn som man forlengst burde ha lagt bak seg.

Det er ikke påkrevet at Levanger kommune nå oppretter ordninger for å gi oppreisninger, det som er viktigst nå er at Levanger kommune bevilger Torbjørn Skårstad oppreisning på 250000 kroner under sitt møte 20. juni! Jeg fordrer at kommunestyrets medlemmer følger søknaden fra 561 innbyggere i Levanger som vil at Torbjørn Skårstad skal få oppreisning. «Vis litt storsinn nå, folk forventer det, skriver redaktør Roger Rein 9. juni i sin menneskelige leder.

Ola Ødegaard