Verdal Høyre valgte å fremme Pål Sverre Fikse (Sp) som varaordfører for Verdal, dette blant annet på grunn av at vi selv hadde problemer med å stille kandidat grunnet arbeidsmessige forhold. Samt ut i fra det gode samarbeidet vi har hatt med Senterpartiet i etterkant av fjorårets budsjettsak. Pål Sverre ble valgt mot Arbeiderpartiet og Krf sine blanke stemmer, da de uttrykte at de ikke ville stemme for foreslåtte varaordfører ut i fra at forslaget ikke var fra fellesliste nr. 1. (Ap, Krf og Høyre)

Verdal Høyre anså Pål Sverre Fikse som en god kandidat som varaordfører, og mener Fikse er en samlende og reflektert politiker som med sine egenskaper vil gi et positivt bidrag i den politiske ledelsen og bidra til det beste for kommunen og innbyggerne. Dette samtidig med at Fikse er motivert for å gjøre nevnte jobb. Uansett hvilke valg som tas i politikken, og hvilke meninger de forskjellige har, ønsker Verdal Høyre at alle blir behandlet med respekt og som kollegium.

I 2015 hadde KS (Kommunenes Sentralforbund) en fagdag for alle folkevalgte i Verdal. Tilstede på fagdagen var dagens sittende kommunestyrerepresentanter. På denne samlingen ble håndbok for kommunestyrerepresentanter presentert som retningslinje, og sier at i alle sammenhenger der mennesker er sammen, er enhver av oss med på å skape miljøet - klimaet - i den forsamlingen vi deltar i.

Den enkelte deltakers væremåte - med kroppsspråk og med talespråk - påvirker stemningen. KS og håndboken sier videre at å være uenige er realt og greit, og svært ofte til og med nødvendig for å fremme en positiv utvikling. Men videre vil måten vi opptrer på avgjøre om uenigheten så vel som enigheten kan føre fram til et positivt resultat. Og hensikten med møter av ulike slag er å oppnå et godt resultat.

Verdal Høyre ønsker at i Verdal skal ingen grue seg til å møte i kommunestyre eller lignende organ. Alle som møter har i møtet og i etterkant ansvar for at debatter går redelige for seg, og at alle føler seg respektert uansett synspunkt. Verdal Høyre takker for all støtte vi har fått.

Oddleiv Aksnes (gruppeleder)

Charlotte Aakerhus (kommunestyrerepresentant)

Lotte Holthe Kjesbu (kommunestyrerepresentant)

Tor Ove Nesset (leder Verdal Høyre)