Det var meget godt å lese, og gir meg et godt håp om at det senteret vil gjøre for å få fram institusjonshistorien om Falstad er meget godt! Jeg skjønner godt at Falstadsenteret må fram krigshistorien på Falstad. Det er også meget viktig og nødvendig, men når jeg skrev mitt innlegg 14 juni, kjente jeg ikke til de planene Falstad har.

Det er særlig hyggelig at Falstadsenteret nå vil samarbeide med Nord Universitetet om et forprosjekt knyttet til skolehjemshistorien på Innherred. Jeg håper Falstadsenteret vil få nødvendig den nødvendige kapital for å få dette fullført.

Det er riktig som direktør Christian Wee skriver at dette med skolehjemshistorien på Falstad er en viktig del av Falstads historie. Jeg stiller gjerne opp om Falstadsenteret har behov for mitt engasjement, og det lover godt at Falstad nå vil samarbeidet med Nord Universitet i denne opp- gaven. Jeg har gjennom vel 22 år jobbet meget med skolehjemssituasjonen i Norge, og hjulpet svært mange tidligere skolehjemsbarn med å få oppreisning for den ødelagte barndommen mange fikk oppleve. I min tid som generalsekretær i Stiftelsen Rettferd for taperne, fikk vi innvilget vel 372 millioner kroner i oppreisning til omlag 3.000 skolehjemsbarn og barnehjemsbarn.

Jeg opplevde selv sju år på Falstad. Svake grupper har vært min oppgave helt tilbake til tiden fra 1960-til 2015. Det er meget hyggelig når direktør Christian Wee skriver følgende i sitt svar til meg slik: «Ødegaards engasjement for svake grupper i samfunnet og fokus på dem er en viktig del av Falstads historie». Det takker jeg hjerteligst for! Jeg skulle ønske at innbyggerne på Ekne gikk til innkjøp av min nye bok: «I Institusjonenes klør», hvor Falstad og Ekne off. Skole er mye omtalt. Jeg treffes på telefon.