Jeg leser med interesse omkring temaet jakt og dyrs lidelser. Det er et stort fokus på at dyrene skal unngå å lide, og at med jakt så påføres mange dyr mye lidelse. Det aller meste båret fram av NOAH, Dyrevernalliansen, Dyrenes beskytter mm.

Min påstand er at dette er selvfølgelig bare tull, selvfølgelig skjer det skadeskytinger – men det i sum forhindrer jakt mye lidelse.

Hvis man skal bruke lidelse som en ting man skal bekjempe blant ville dyr, burde det være et mål at alle ville dyr skulle bli avlivet ved jakt – og ikke motsatt.

Dette ville blitt mindre lidelse ved en slik strategi.

Et vilt dyr har ikke mye å se fram til med tanke på livets slutt.

Det er sultedød, grufulle sykdommer, snyltere og parasitter - eller å bli drept av en predator annen enn mennesket. De som har ferdes i naturen vet at naturen kan være svært grusom. De fleste predatorene, unntatt mennesket har svært brutale avlivningsmetoder – som medfører langt mer lidelse enn den menneskelige jegeren.

Lidelse er altså ikke et godt argument i vill natur, selv om vi som jegere selvfølgelig skal etterstrebe en perfekt jaktutøvelse, noe jeg også i praksis ser blandt jegerne i Norge.

Lars WaadeRektor ved Skogn folkehøgskole