Donald Trump bryter nye grenser, når små barn konsekvent adskilles fra foreldrene og oppbevares i bur.

Det er dette som nå skjer på grensen mellom Mexico og USA.

Konsekvensene av Donald Trump såkalte null toleranse er at barn skilles fra sine foreldre, når de ulovelig har krysset grensen.

Over 2000 barn, har siden midten av april opplevd å bli skilt fra sine foreldre, og oppbevares i bur i tomme lagerhaller.

De har ikke kontakt med sine foreldre, som er varetektsfengslet og blir holdt et annet sted.

Selv bare tre dagers adskillelse kan sette varige spor hos et lite barn, og opplevelsen blir ikke mindre traumatisk, når lyset er på hele dagen og natten i barnehallen.

Trump-regjeringens egen forklaring på nødvendigheten av å skille barn fra foreldre er at det ikke er lovelig å fengsle barn, og at de har adgang til mat, bad, lege og rent tøy. Er bur bedre en fengsel?

I kjent stil har Donald Trump holdt både Europa og Tysklands Angela Merkel som skremmebilder med sin flyktninge- politikk, og har derved lagt ennå en stein på en mur som han er ved å bygge mellom USA og europeiske allierte.

Selv hans kone Melania har reagert negativt på dette, noe som ikke ser ut til å hjelpe.

Det er vanskelig å forstå at selv en hard negl som Trump ikke blir berørt av bilder, og film som er blitt vist på amerikansk TV.

Han vil heller snakke om den muren som skal bygges mellom Mexico og USA og at disse barna er redskaper i et kriminelt nettverk. Presidenten blir godt hjulpet av den konservative kommentator Ann Coulter, som på Fox News erklærte at gråtende barn var gode skuespillere, og at presidenten ikke må falle for propagandaen fra demokratene og media.

Hvor lenge kan denne mannen sitte som president i USA? Bilder og tekster rammer forsidene på media i hele verden.

Barn som skilles fra sine foreldre og oppbevares i bur er hinsides all fornuft, og er en skandale.

Asbjørn D.K. Eklo