Vi tror det ikke før vi får se det

Da Idar Kjølsvik skrev historien om Festiviteten i Levanger mente han å kunne dokumentere at 100 års sammenhengende kommunal kinodrift i samme sal var en tilnærmet verdensrekord. Den lokalpolitiske diskusjonen om kinoen har ikke vart like lenge, selv om vi noen ganger kan ha fått et inntrykk av det. Spørsmålet om kinoens framtid, vekselvis i kombinasjon med nye eller gamle kulturhus eller i nye lokaler sammen med biblioteket, har vært gjentagende gjennom mange, mange år. Om dette ikke er en verdensrekord i kinodiskusjon, er det trolig ikke så veldig langt unna!

Kan bli historie. Onsdag inviteres formannskapet til å fatte et nytt kinovedtak. Om dette blir endelig når også kommunestyret har sagt sitt, vil den rene kommunale kinodriften i Levanger bli historie. Det synes å være et flertall for å akseptere tilbudet fra Trondheim Kino om at de skal få drifte kinoen.

Del to og tre i innstillingen fra driftskomiteen til kommunestyret sitter nok lenger inn. Det handler om å fatte et mer forpliktende vedtak om å reise et nytt kino- og bibliotekbygg på dagens bibliotektomt. I kommunens langtidsbudsjett er det satt av 134 millioner kroner til investeringer i kulturell infrastruktur. Driftskomiteen vil bruke disse på et nytt bygg.

Det er på tide å få avklart spørsmålet om kino i Levanger. Men, med tidligere diskusjoner i bakhodet; Jeg tror det ikke før vi får se det! Det kan godt komme nye runder.