Hytteforeningene har i lengre tid frontet spørsmålet om gyldigheten av beregningen av renovasjonsavgiften uten at hverken Levanger kommune, som en av flere eierkommunener av Innherred Renovasjon, eller renovasjonsselskapet har reflektert over saken, eller gitt svar.

I Innherred den 26.6. opplyser Fylkesmannen i Trøndelag at han vil vurdere å foreta legalitetskontroll av kommunens behandling vedrørende fastsetting av renovasjonsgebyret. Dette vi da fastslå om selvkostprinsippet er fulgt slik som gjeldende regelverk og forskrift beskriver.

Videre har Miljøverndirektoratet, senest ved brev av 27.02.18, klargjort at gebyrberegningen ikke er i henhold til gjeldende regelverk og forskrift for blant annet selvkostprinsippet.

Avslutningsvis viser hytteforeningene også til at det for tiden pågår selskapskontroll av Innherred Renovasjon med bl.a. fokus på grunnlaget for gebyrberegningen (selvkostprinsippet). Sluttrapport er planlagt å foreligge høsten 2018.

Med henvisning til ovenstående er det naturlig å henstille om at innkreving av renovasjonsavgiften utsettes i påvente av resultatene av behandlingen fra Fylkesmannen og selskapskontrollen av Innherred Renovasjon.

Hytteforeningene anser det som viktig at det er rett beløp som faktureres, og har anmodet om at innkreving halvårsavgiften på forskudd utsettes.

Arne Dag Pettersen, Johannes Bremer, John Ragnar Sæther

Vulusjølaget, Tomtvasslaget, Djupvikalaget