Mange av oss blir svært frustrerte over det som framstår som en ubegripelig budsjett/regnskaps-situasjon som ramlet i hodet på politikere som hadde vedtatt budsjett « i god tro», og etter råd og anvisning fra rådmann og hans stab.

Budsjettet viste seg å være alt for optimistisk, og nå virker det som om det brer seg en desperasjon.

Når en ellers sindig V-representant tar til orde for å kvitte seg med det han kaller overkvalifiserte ansatte med lang erfaringstid i skolen skjønner vi at situasjonen er mer enn dramatisk. Mitt syn – sett fra den behagelige sidelinja- er fortsatt det samme: Ansvaret må plasseres der det hører hjemme. Det er noen som har gjort en alt for dårlig jobb, og det er ikke politikerne. Dersom noen har problemer med å se dette, burde det tilkalles nøytrale konsulenter.

Så til kino/biblioteks-saka. I avisa Innherred kan en lese en kort kommentar om at F-skapet i siste møte gjorde vedtak om både kinodrift og bibliotekutbygging med 6 mot 3 stemmer Alt synes greitt. Leser man derimot Trønderavisa, forteller en stor overskrift at både kino og bibliotek kan bli lagt på is. Flere av f-skapets medlemmer er svært usikre. Dessuten var både ordfører og varaordfører i mindretallet som altså gikk imot realisering nå. Usikkerheten er større enn referatet i Innherred gir skinn av.

I et stadig mer åpent samfunn er det muligens interessant med ulike journalisters mer eller mindre reflekterte vinkling i avisenes møtereferater. Allmenheten – og muligens også politikere som ikke sitter i F-skap - kan likevel ha nytte av større innsikt i sakene enn bare avisenes vurderinger og den korte ordlyden i vedtak slik det legges ut på kommunens hjemmeside.

Min undring bli da denne: Når kommer videodekning av F-skapets åpne møter, slik at det kan dokumenteres hva som faktisk ble sagt, før man vedtok eller avviste sakene?

Per Anker Johansen