Det var en Skogn-sak, det ble en Levanger-sak, men det har aldri vært din sak!

At noen i et demokratisk land kan skrive et slikt brev til en kommunestyrerepresentant som du har gjort, er direkte rystende. Vær derfor ikke det minste forbauset over sterke reaksjoner både herfra og derfra! Ditt brev er egnet til å forgifte en viktig offentlig debatt. Og tro meg, det var både truende og direkte ufyselig! Det bidrar bare til å avspore fra det saken egentlig gjelder, om hvorvidt Torbjørn Skårstad skulle få en personlig beklagelse og oppreisning fra Levanger kommune.

Mitt råd: Avvent rolig det som direktør Christian Wee opplyste i sitt gjensvar til deg nylig, nemlig rapporten ang institusjonshistorien for Røstad og Ekne off skoler som er under arbeid av forskere ved Nord universitet. Der kommer din historie inn, for du var også feilplassert.

Til slutt en hilsen til Dina og andre unge som vemmes over skitne piler mellom mennesker. Etter dette kan det bare gå en vei i vår kommune med din og andre unges hjelp: At vi må få et bedre og mer åpent off debattklima innenfor rammen av vanlig folkeskikk, hvor tanker er tollfrie, og vi sammen kan finne gode løsninger for fellesskapet. Og glem ikke: Det er ikke ordene som skal redde verden, men de gode gjerningene! Også de små - hver dag!

Aase Folkvord