Ola Ødegaard har gjennom et langt liv stått på for noen av de mest vanskeligstilte blant oss. Den tidligere barnehjemsgutten har gitt viktige bidrag for å løfte fram historier som sin egen, og brukt dem i en politisk kamp for oppreisning og erstatningsordninger for dem som fikk ødelagt hele eller deler av sine liv på grunn av samfunnets feilgrep. Det er først og fremst dette Ola Ødegaard bør bli husket for.

Ødegaard har de siste åra brukt mye tid, og vært viktig, for at vårt lokalsamfunn har lært oss å kjenne Torbjørn Skårstad fra Vuku og for at Skårstad sak igjen er blitt gjenstand for politisk behandling. Med gode lokale støttespillere, særlig i Skårstads barndomsbygd Skogn, kom saken så langt at kommunestyret i Levanger ga den tidligere Røstad-gutten en unnskyldning, men ingen erstatning og oppreisning for. Støttespillerne kom nesten, men ikke helt i mål. Mange er naturlig nok skuffet over det resultatet.

Bjørnetjeneste. Et stort engasjement og dertil skuffelse over utfallet er ingen unnskyldning for måten Ola Ødegaard har opptrådt på før og etter kommunestyrets behandling av søknaden fra Skårstad. Den mye omtalte e-posten med trusler som Ola Ødegaard sendte til KrF-politiker Børge Lund like før kommunestyrets behandling for 14 dager siden, var et grovt overtramp. Den opprinnelige teksten kunne helt klart oppfattes som en trussel. Ødegaard gjorde det enda verre for seg da han gjorde om og dempet denne teksten da han i et avisinnlegg prøve å forklare sin opptreden vis-à-vis KrF-politikeren. Og han toppet det hele med uttalelsene han kommer med i dag når han ikke har noen god forklaring på hvorfor han skrev det han skrev.