Innlegg

– Vis respekt for måsene

Det oppfordrer levangskvinnen.

Det er vi mennesker som har ødelagt eller skadet næringsgrunnlaget for måsene, skriver forfatter av dette innlegget. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix  Foto: Bøe, Torstein, NTB scanpix

Debatt

Nå er tiden kommet da måsungene ramler ned fra tak, de har ennå ikke lært seg å fly så vis hensyn.

Nå er det på tiden at foreldre påminner sine barn og ungdommer, og ha respekt for disse forsvarsløse små på bakken - og for deres foreldre som kun gjør alt i sin makt for å svare sitt avkom, slik alle foreldre gjør. Både tobeinte og firbeinte. Husk på dette når den stuper. Ta med paraply om du synes dette er ubehagelig, og gå rett forbi ungene.

Line Skotheim-Olsen, her på et julaftensarrangement i regi av Røde Kors.  Foto: Andreas Ryen Eidem

Overfiske på det måsen lever av har ført til at måsene nå , i stor grad, hekker inne i bysentra, der de livnærer seg på det de finner av mat. Husk bare på at den maten vi spiser daglig kan være svært farlig for fuglene(på grunn av kjemikalier og tilsetningsstoffer som gjør maten vår holdbar).

Det er vi mennesker som har ødelagt eller skadet næringsgrunnlaget for måsene, som nå er rødlistet og vernet, derfor er det bare på sin plass at vi gjør det vi kan for å hjelpe dem, og verne dem, med å klare å oppfostre sine små.

Ønsker alle en god sommer, både tobeinte og firbeinte med eller uten vinger.

Line Skotheim-Olsen