Vises ikke utenpå. «Man tenker på alt som kan gå galt. Før dette intervjuet gikk jeg også og tenkte på hva som kunne gå galt, så det er godt å få det overstått så fort som mulig. Hvis vi hadde avtalt et intervju i morgen så hadde hele denne dagen gått med til å grue meg til møtet», sier Robert åpenhjertig i intervjuet. Han forteller også at det kan være utfordrende å ha mentale problemer som ikke vises på utsiden.

Man trenger ikke å ha vært helt nede eller syk for å kjenne seg igjen i mye av det Robert sier. Utfordringer, opp- og nedturer er en del av livet for de aller fleste av oss, men kanskje ikke det man snakker mest om.

Prestasjonssamfunnet. Ifølge et leserinnlegg i dagens avis skriver Mental helse i Nord-Trøndelag at mye har blitt bedre de siste årene, men peker på at vi fortsatt står ovenfor en del utfordringer når det kommer til psykisk helse: «Depresjon, angst og spiseforstyrrelser øker blant unge. Prestasjonssamfunnet skaper stadig nye utfordringer for sårbare sinn, og dessverre har ikke samfunnet forberedt god nok hjelp.»

Det er viktig å vise at livet ikke bare er det som gjerne presenteres som i sosiale medier. Det er derfor viktig at folk snakker om det i offentligheten, i skolen, og med folk en har rundt seg, slik Robert Hansen gjør. På den måten får man vist at det er flere som har tunge tanker, som gruer seg til ting, som blir sliten og syk. Og at dette for de aller fleste, i større eller mindre grad, er en del av livet og noe det er helt greit å søke hjelp til.