Og så skal da også temaet males ut med bred pensel, som fagansvarlig ved Stiklestad sa til Innherred tidligere i år. Årets Olsokprofil, NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, skal snakke om «Sikkerhet i en usikker tid». Det var da Stoltenberg sa ja til å komme at temaet for programmet, «Ansvar», falt på plass også, sa snart avtroppende direktør Turid Hofstad da programmet ble presentert i mai. Og ser man tilbake på de siste par dagers hendelser fra Trump, presidenten i et av verdens mektigste land, så kunne det vel knapt blitt mer aktuelt.

En usikker tid utenriks. Å ha en president som i det ene øyeblikket skaper frykt og forvirring om USAs rolle i NATO og utløser et krisemøte, i det neste sier forholdet til Stoltenberg og NATO er gulla godt, kaller EU en «fiende» i handelskrigen og trekker frem sine egne eiendommer England når han blir spurt om Brexit, skaper mildt sagt usikkerhet og forvirring. Også blant sine egne landsmenn og politikere. Og ikke minst det nå mye omtalte toppmøtet med Putin, hvor han sår tvil om egen etterretning til fordel for Russlands president. Ingenting av dette kan man vel si at er med på å bidra til en trygg og sikker politikk. Det kan ikke være lett farvann å navigere i for Stoltenberg og det blir derfor ekstra spennende å høre hva han sier når han entrer talerstolen neste torsdag.

Stiklestad skaper samhold. Og så da. Rundt de store navnene, foredragene og temaene, er hele det store frivilligapparatet som også tar ansvar - og som gir store og små unike opplevelser i løpet av noen julidager år etter år. Til glede både for de som bruker tilbudet, men og for seg selv kan man gå ut ifra. Det er nok ingen tilfeldighet at Stiklestad er en klar gjenganger i våre Fløtta ut-intervjuer på siste side. Mange minner skapes på Stiklestad, gjennom Spelet og Stiklestadsommer. Det er tydelig at dette er noe som fungerer som en identitetsbygger, noe man er stolt av og et sted man bygger nettverk. Det er også viktig, i en usikker tid.