Jeg takker Guri Sivertsen for svar på mitt tidligere innlegg i avisa.Sivertsen presenterer mye velkjent argumentasjon , med unntak av beskrivelsen av bygningsmessige forhold ved dagens bibliotek fra 2003 og til i dag.

Jeg skal ikke begi meg ut på en diskusjon med konsulentfirmaet som har regnet på utbedringene, men jeg mener fortsatt at det er forskjell på hva som MÅ gjøres og hva som BØR gjøres med bygget for videre bruk .

For å oppnå dette tallet må man regne sammen Levanger, Verdal, Steinkjer, Inderøy, Verran og Frosta!!! Resultatet hvis Levanger velger å bygge kino blir altså mer konkurranse i et allerede mettet marked. Dermed står vi snart tilbake med flere kinoer som ligger med brukket rygg i stedet for en på Verdal som kunne drevet godt! Bare dette ene argumentet alene er nok for meg til å gå imot kinobygging.

Om Levanger velger å bygge kino blir det mer konkurranse i et allerede mettet marked. En god kino på Verdal er tilstrekkelig, mener Magne Johansen.

Det er også blitt sagt at både Trondheim kino og øvrige private kinoselskap mener det er et sovende kinomarked i Levanger og at bedre fasiliteter og flere seter vil gi en kraftig økning i besøket. Da framstår det ganske bemerkelsesverdig at det er KUN Trondheim kino som ønsker å drive? Hvis det er så mye å hente burde vel andre også vært fristet til å melde seg på i konkurransen?

Sivertsen har vansker med å forstå min påstand om stormannsgalskap. La meg derfor gå tilbake til rapporten «Den kulturelle tråd». Gruppa som har laget rapporten har vurdert ulike forslag omkring vaskeriet, Festiviteten og biblioteket. Avslutningsvis legges det fram en konklusjon og en anbefaling fra gruppa hva som bør gjøres videre.

Prosjektgruppa anbefaler der at det skal brukes 60 mill på vaskeriet, 14 mill på Festiviteten og 133 mill på bibliotek/kino. De har også regnet inn parkeringskjeller til 25 mill.

Oppsummert foreslår gruppa å bruke 232 millioner kroner! Hvis dette ikke er stormannsgalskap vet ikke jeg. Hadde kommunen vært veldrevet og hadde hatt en sunn økonomi kunne dette vært interessant, men det har vi ikke!

Det har vært flere avisinnlegg nylig til støtte for bygging av nytt bibliotek /kino, og det er bra!! Jeg synes det er flott at vi greier å få til en god, gammeldags debatt i avisa, med folk som tør sette navnet sitt under meningene sine .

Det spørres blant annet om hvordan vi har råd til å la være å bygge kino? Jeg undrer meg på om det er enkelte som tror at kommunene har en slags Sareptas krukke å hente fra når det gjelder penger? Enkelte ganger kan jeg få et ganske klart inntrykk av at folk som jobber eller har jobbet i privat sektor har et langt mer fornuftig tilnærming til det faktum at verdier må skapes før man kan bruke dem. Det er ikke bare å endre på tall i et budsjett så ordner alt seg.

Jeg håper at fornuften får råde og at politikerne er seg sitt ansvar bevisst i forhold til innsparingsprosessen i Levanger kommune, det vil si, stemmer nei til bygging av kino den 5. september. Et bibliotek må vi ha og dette bør selvfølgelig få seg nytt tak, hvis det er det som trengs. Hvis det nå er sånn at hele biblioteket må rives på grunn av det dårlige taket, venter jeg i spenning på hva som vil skje med rådhuset. På regnværsdager står det jo bøtter på gulvet utenfor Biltilsynets lokaler..

Avslutningsvis håper jeg på et godt oppmøte på kommunestyremøtet den 5. september. Bestandig moro med engasjement!

Magne Johansen

Levanger