Dagens leder

På tide å tenke på debattklimaet

Politikk på dette planet handler ikke om være størst i kjeften.
Debatt

Arild Pedersen, gruppeleder for Arbeiderpartiet i Verdal, slår et dårlig slag for et bedre debattklima i kommunepolitikken. I leserinnlegget Pedersen hadde i lokalavisa sist tirsdag går gruppelederen i rette med den konstituerte varaordføreren Pål Sverre Fikse.Han koker opp gammel graut fra den siste budsjettbehandlingen. Ut fra dette insinuerer Arild Pedersen at Sp-politikeren setter kommunens økonomi på spill for å vinne posisjonen som varaordfører. Dette valget skjedde på forsommeren. Det kom som en følge av at varaordføreren som Ap i sin tid fikk valgt, Høyres Silje Sjøvold, trakk seg fra posisjonen av personlige grunner.

«Russefakter.» Det er kommet berettigede reaksjoner på Arild Pedersens oppgjør med Pål Sverre Fikse. Til Trønder-Avisa onsdag kaller Fikse dette for konspirasjoner og påstander tatt ut av løse luften. Han mener innlegget fra Aps gruppeleder er svært uheldig for debattklimaet i Verdal, i en tid da det er behov for å komme seg videre og forbedre klimaet i kommunepolitikken.


Innlegg

«Makan til mistenkeliggjøring av motivene til politiske motstandere»

Går kraftig i rette med Aps Arild Pedersen.


I et leserinnlegg i lokalavisa i dag går tidligere Frp-politiker Arne Leonhardsen enda lenger i fordømmelsen av Arild Pedersen. Leonhardsen karakteriserer det som brønnpissing og sammenligner det med russefakter.

Må komme videre. Ordbruken til Arne Leonhardsen går jeg ikke god for, men substansen i kritikken mot Arild Pedersen er jeg enig med ham i. Aps gruppeleder legger lista for debattklimaet i kommunepolitikken i Verdal på et nivå som det er grunn til å advare mot. Jeg har vanskelig for å forstå hvor i lokalsamfunnet han henter grobunn for applaus og støtte når han velger en slik debattform. Mitt inntrykk er at verdalinger flest begynner å bli lei av denne typen kjekling i lokalpolitikken. De ønsker seg mer konstruktive folkevalgte. De ønsker seg noen som vil arbeide seriøst og sammen for å finne en veg ut av de politiske utfordringene som det er mange av også i verdalspolitikken.

Politikk på dette planet handler ikke om være størst i kjeften, eller prøve å legge ut feller for å ta kråkefot på politiske motstandere. De som står seg best er de som velger å opptre ordentlig og ryddig, og som viser at de vil løsninger til det beste for hele lokalsamfunnet.

(Dagens lederkommentar i Innherred 9. august 2018)