Tirsdag 14. august hadde Komité Plan og samfunn møte. På sakskartet var PS 066/18 Kommunedelplan ny E6 Åsen – Mære.

En rekke beboere av oss fra Sjøbygda-Fleskhus-Bjørgaområdet var tilstede.

Vi er direkte berørt når Statens veivesen nå prøver å valse over kommunen vår.

Og når administrasjonen ikke har hatt et våkent nok blikk på realitetene i veiplanene – er det svært bra at våre politikere tar affære. Vi var spente på innstillinga fra administrasjonen, men det viste seg at vi har våkne politikere i Verdal!

Debatten som fulgte var en GOD debatt! Det er viktig at også våre politikere får ros når en debatt er så konstruktiv - og på bølgelengde med en voksende bekymret hos Verdals befolkning!

Ove Morten Haugan fremmet på vegne av AP og SP utsettelsesforslag.

Ordskiftet bar preg av gjennomtenkte argumenter og tydelig bekymring for de konsekvenser planen har for folk og samfunn.

Det er bra å kunne å sitte høre på politikere som har klare standbunkt til, bokstavlig talt– mennesker og livskvalitet!

Utsettelsesforslaget fra Ap-Sp ble enstemming vedtatt. Det er et vedtak som ber om om betydelige utvida utredninger fra Statens vegvesen hva angår:

  • Konsekvenser for lokaltrafikk

  • Konsekvenser for Verdal sentrum og industripark

  • Jordvern og arronderingsløsninger

  • Eksisterende bebyggelse

Og ikke minst presisering: at Rådmannen ber om vurdering for bruk av eksisterende veitrasé på deler av strekningen med fartsgrense på 90km/t som et alternativ.

Dette punktet er av vital interesse for kommunen. for å kunne bevare kulturlandskapet og bebyggelse i Sjøbygda, altså E6 nord for Verdalselva mot Bjørga.

Vi beboere kjenner sterkt på dette kravet; vi risikerer rasering hus og heim, alvorlige negative konsekvenser for miljøet og et ødelagt kulturlandskap gjennom Sjøbygda-Fleskhus-Bjørga

Verdal kommune skal vite at vi er mange som følger med/jobber videre med sakene ut fra våre ståsted og vil spille konstruktivt på lag med kommunen og Plan og samfunn for samfunnsforsvarlige beslutninger - de tyngste og mest alvorlige beslutninger som skal tas for Verdalssamfunnet nå og for framtida.

Arnulf Haga