Stadionparken, Trønderhallen, Staup Helsehus, gang og sykkelstier, trimtrapper, badeplasser, kunstgressbaner, skolebygg og masse andre ting, har de folkevalgte tildelt oss, ved kloke valg, de siste årene.

Til og med en kjempefin skotthyllebane for et fåtall, har kommunen finansiert.

Nevner i fleng tiltak for almenheten. Men i alle disse anleggene, må du være aktiv selv, så hvor er arenaene for å bli underholdt?

Forstå meg rett, jeg skal ikke sutre over at ikke alt blir tilrettelagt for oss som holder på å bli eldre, men jeg synes jeg må få lov til å minne våre folkevalgte, som skal fremme våre meninger overfor myndighetene, at skal vi bruke Slow City'n vår, så må kulturen finnes i vår by, og ikke krympe det inn slik at vi blir tvangssendt til Verdal, Steinkjer eller Stjørdal for å oppleve underholdning. Det er ikke der vi skal benytte oss av kulturen, det er i vår egen by, Levanger, vi skal underholde oss.

Kjære politikere, dere må skjønne det, at vi blir ikke mere mobile med årene, det skal de få merke dere også, når dere får noen år til på baken. Og en liten ting til, som ligger i samme leia, leilighetene som det er meningen vi skal flytte inn i når vi blir gamle, de er stort sett lagt til sentrum, nettopp for at det skal bli enklere å nå de funksjonene vi etter hvert blir nødt til å bruke.

Men hva slags funksjoner har vi igjen? Ett apotek og ett legekontor, og så NAV da, men det trenger vi ikke lenger, NAV har kun blitt en telefontjeneste, så det eneste som er igjen av tjenestetilbud for oss eldre i sentrum, er faktisk Biblioteket, Servicekontoret for Kommunen og Festiviteten (Kino'n).

Tegninga jeg legger fram her skjønner dere alle; det må ikke flyttes mer fra sentrum, det bør derimot tilføres noe mer, om vi skal bruke sentrum, og et flerbrukshus for kultur er det som er midt i blinken, og tomta ved jernbanen er ypperlig, for oss gamle i egen by. (Ser av andre innlegg at de unge er trukket fram som brukere, men det er bare halve sannheten.)

Kanskje noen fra nabokommunene også vil benytte tilbudet, når logistikken allerede ligger der, og HUSK; det er inntektgivende. Så jeg krysser fingre og tær, for at fornuften til slutt vil krype behagelig inn i de politiske tviler-hodene så de stemmer for et nytt kulturhus på bibliotektomta.

Torbjørn SørheimPensjonist og sugen på å bli underholdt