Kommunestyret i Levanger skal på sitt møte 5. september behandle saken om bygging av nytt bibliotek og kino i Levanger. Det er tidligere vedtatt å stenge kinoen i Festiviteten.

Når denne saken nå skal få en endelig avgjørelse, er det etter en lang politisk prosess. Ved behandling av økonomiplanen i kommunestyret i september 2017, ble det bevilget 134 mill. til investering. I driftskomiteen 13.juni i år, ble det vedtatt å akseptere tilbudet fra Trondheim kino om drift, og at de avsatte midlene i økonomiplanen, 134 millioner, skulle brukes til nytt bygg på bibliotektomta. Formannskapet behandla saken 27.juni i år, og gikk inn for det samme som driftskomiteen.

Arbeiderpartiet skal behandle denne saken på et medlemsmøte før kommunestyremøtet. Arbeiderpartiet er det dominerende partiet i Levanger med rent flertall i formannskapet og 17 representanter i kommunestyret,

Det er rimelig å forvente at partiet nå følger opp det de tidligere har stemt for i denne saken. Partiet gikk enstemmig inn for bevilgningen på 134 mill i økonomiplanen, i driftskomiteen gikk 4 av 5 av partiets representanter inn for kino og bibliotek, også i formannskapet stemte 4 av partiets 5 representanter for.

Ser i media at de som motarbeider tidligere vedtak, viser til den økonomiske situasjonen. Men både rentenivå og gjeldssituasjonen var like godt kjent høsten 2017 og i juni i år da tidligere vedtak ble gjort. Det var også like kjent da kommunestyrets flertall vedtok å utrede en velodrom med tak til en kostnad på 70-90 mill , et vedtak som etter forslag fra SV nå er lagt til side.

Saken nå dreier seg om å følge opp tidligere vedtak som også Arbeiderpartiet har vært med på.

Styret i Levanger SV