Innbyggerforslaget som 561 personer i Levanger kommune støttet med sin underskrift, førte til at Levanger kommune i den politiske behandlingen av saken den 20. juni d.å., beklaget overfor Torbjørn Skårstad at han ble vurdert som evneveik og plassert på Røstad offentlige skole som 12-åring.

Utdrag fra vedtaket: …»Levanger kommune beklager ovenfor Torbjørn Skårstad den urett han ble utsatt for da han som barn ble plassert på Røstad offentlige skole og Ekne offentlige skole».

Dette innebærer at kommunen erkjenner feilen som ble gjort. Målet med innbygger-forslaget ble dermed delvis oppnådd.

Det ble imidlertid ikke vedtatt noen økonomisk oppreisning. Det sørget representantene fra Ap (unntatt 1), Sp og Krf for. Støttegruppa iverksatte på oppfordring fra flere en «folkeoppreisningsaksjon» for å bøte på kommunestyrets manglende vilje til å gi en konkret oppreisning. Mange har støttet Torbjørn ved å gi en økonomisk støtte. Vi nådde på langt nær en oppreisning på kr. 250.000 som vi ba kommunen om, men alle som har støttet denne aksjonen skal vite at Torbjørn setter svært stor pris også på all den støtten som er gitt han. Det har gitt han en stor oppmuntring. Aksjonen ble avsluttet den 15. august.

På vegne av Torbjørn Skårstad, takkes herved alle som bidro til å fremme innbyggerforslaget og alle som har gitt en økonomisk støtte!

Støttegruppa for Torbjørn Skårstad

Trond Knudsen

Anne Kjølås

Inger Marie Norøy Hegdal

Jon L. Gjemble

Inge Arntsen