I kinodebatten er på Levanger, brukes ofte vi studentene som argument for at kommunen skal lånefinansiere et helt nytt kulturbygg. Det er hyggelig å bli tenkt på, for vi er tross alt nesten 2500 studenter her. Vi trives stort sett veldig godt her i byen, men samtidig er det noe vi vil si. I kinodebatten har studentene kun blitt kontaktet av to personer, som har lurt på hva vi synes. Vi i Studentrådsstyret har blitt enige om at det er på tide å si hva vi mener, slik at det ikke foreligger noen tvil.

På campus Levanger utdannes det i all hovedsak sykepleiere og lærere. Dette er folk som stort sett skal jobbe i kommunal sektor. Vi kommer til å undervise barn og ungdom, og ta vare på de syke og eldre. I Levanger kommune ser det ut til å bli en vanskelig oppgave. Vi kan lese i Innherred 13. juni at Rektor ved Frol barneskole sier at økonomien ikke strekker til lengre. Elevmassen har økt uten at lærerantallet har fulgt etter, og ekskursjoner blir avlyst. 29. august leser vi i Trønder-Avisa at kommunen må si opp vikarer i helsesektoren på grunn av nedskjæringer, og tillitsvalgte er svært bekymret. I tillegg har det blitt kjent at kommune har et merforbruk på mer enn 50 millioner hittil i år. Vi er ikke så mange økonomistudenter på campus, men slike tall gjør at vi ikke forstår hvordan kommunen kan forsvare et låneopptak på 140 millioner for en kino.

Studenter er mobile, og vi kommer oss lett til Verdal og Stjørdal for å se en film på kino en sjelden gang. Studenter nå til dags har bil. Det kan veldig lett bevises ved at man prøver å finne en parkeringsplass på Røstad 09.00 en tilfeldig morgen, det er nemlig ikke enkelt. Vi vil heller ha trygge jobber etter og under utdanningen vår, enn nok en kino i nærheten.

Kim Nilssen

For Studentrådstyret i Levanger