Innlegg

Bekymrede tanker fra en alderspensjonist

Hva med de som ikke har barn, barnebarn eller andre nære pårørende til å ta ansvar?

Elsa Helen Arndal skryter av Megan June Cupedo. 

Debatt

Jeg har i et tidligere innlegg komentert litt om Helseomsorgen innen Psykiatrien i Levanger. Og begynne og skjønne att dette stikker dypt i behandlingstrukturen.

For når de ansatte innen pleie og omsorg ender opp i en psykisk utmattelse, sier det jo seg selv att pågangen innen behandlingapperatet i psykiatrien belastes tilsvarende. Fortvilelsen og utmattelsen sprer seg som ringer i vannet. Ungdommen fortviler, de pårørende fortviler, de syke fortviler, fastlegene fortviler, de eldre fortviler!

Når da maktelsesløshet, oppgitthet er det bildet som klarere og klarere står frem idag,

Og i dagens avis er det en flott jente på 23 år, som jobber gratis for å gi de eldre litt varme og omsorg inn i en vanskelig livssituasjon, som også fortviler og som klart og tydelig sier ifra, hvorfor hun fortviler! Så bra Megan June Cupedo, tusen takk.

«Snart er det ingenting som heter omsorg lenger - bare sorg»

Frivillig-arbeideren i Levanger roper varsko om helsearbeidere som føler de ikke strekker til.

Da er det vel på tide at de folkevalgte kanskje begynner og fatte at de som styrer skuta holder på og grunnstøte. Fortid, nutid og fremtid? Hva kan vi håpe på av bedring, forandring og utsikter. Megan sier det ganske klart. Hvor på kroppen sitter hode til de som går hen og kjøper bysykler til flere hundre tusen slik som økonomien i kommunen er? Og det skrives: Er tanken at barnebarna skal ta seg av deg når du selv blir gammel?

Hva med de som ikke har barn, barnebarn eller andre nære pårørende til å ta det ansvar? Hva med de? Det lurer nå jeg på?

Det var noen bekymrende tanker ifra en Alderspensjonist.

Elsa Helen Arndal