Innlegg

Noen ord fra Norges triveligste campus

Det er synd at det er så mye styr omkring Nord Universitet for tiden.
Debatt

Når ungdom skal begynne på høyere utdanning, er det mange faktorer som påvirker valget deres. Etter at du har lurt på hva du vil bli, fått masse velmente råd fra foreldrene dine og tips fra venner, har du endelig funnet ut et utdanningsløp som passer deg. Da gjenstår bare det siste hinderet, å finne ut hvor. Nå som våren melder seg mangler det ikke på universitet som kjemper om å få bli førstevalget på søknaden. Noen lever nesten på navn og rykte alene, mens andre bruker andre fordeler de måtte ha, som beliggenhet midt i storbyen eller langt ute på den fredelige landsbygda. Jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å velge.


Dagens leder

Da tok rektoren sin hatt og gikk

Det er dramatisk det som skjer rundt Nord universitet om dagen.

 

Om det heter høgskole eller universitet tror jeg nok ikke spiller så stor rolle for den gjengse studenten her på Levanger. Navnet skjemmer ingen. Vi er mer opptatt av at vi har et godt studiemiljø, og får den utdanningen vi trenger for å gjøre jobbene våre når vi er ferdig. Som studentrådsleder er jeg heldig nok til å få være med å ta mange små og store kamper. Selv om jeg har en god liste med ting jeg kunne tenkt meg å forbedre og gjort noe med, tror jeg at det viktigste jeg kan gjøre akkurat nå, er å passe på at alle som studerer her trives mens vi går her. Det tror jeg stort sett vi gjør. På Campus Levanger kan man snakke med forelesere stort sett når man vil, og man blir sett som student. Man kan engasjere seg, både i idretter, studentsamfunn og politikk, eller det flotte musikkmiljøet som er her.


Går av som Nord-rektor

Styret takker for innsatsen og har konstituert en annen Nord-veteran som rektor.

 

Av den grunn syns jeg det er synd at det er så mye styr omkring Nord Universitet for tiden. Artikkel etter artikkel om tilsyn fra NOKUT på grunn av at vi ikke fyller kravene til å være universitet, sammen med et prosjekt som studiestedstruktur, er ikke en perfekt måte å rekruttere studenter på. Googler man Nord Universitet blir man ikke nedrent av nyheter om hvor fint og flott det er, men heller om hvor alvorlig ting er, og det er synd.

Jeg skal ikke legge skjul på at det ikke er en alvorlig situasjon Universitetet har havnet i, og det skorter ikke på folk som har en mening om fusjonen var lur eller ikke. Men nå er vi nå her. «Gjort er gjort, og spist er spist» leste jeg i avisa en dag her.

Når jeg begynte som nervøs tredveåring for et par år siden, ante jeg ikke at jeg faktisk skulle trives så mye, men jeg har heldigvis ikke noe imot å ta feil innimellom. «Det blåser hardt på toppene» sang Jokke og Valentinerne.

Så mens universitetsledelsen og styret står i vinden og prøver å finne ut av utfordringene sine, vil jeg bare si at det ikke er så verst å være student på Levanger, så jeg gleder meg til å ønske mange nye ansikt velkommen til Norges triveligste campus i august.

Kim Nilssen

Stolt studentleder og lærerstudent ved Nord Universitet Levanger