Dagens leder

Ære være dugnadsgjengene i snøføyka

Og send en tanke til dem som reddet alpinanlegget.
Debatt

Med fare for å bli vel nostalgisk. Årets vinter, slik den har framstått for oss på nyåret, er sånn som vi ønsker en vinter skal være. Med masse tørr og hvit snø som ligger både på flatmark og i bakkene, og som bidrar til vakker pynt på trærne i skogen. Den lyser opp i tettsteder og byer, særlig når gatelysene tennes og det blir kveld. Og forhåpentligvis varer den så lenge at de minst i dag også vil bære minner gjennom livet om barndommens vintre. Det var alltid sånn den gangen. En løgn selvsagt, men godt å ha med seg gjennom livet.

Vi er heldige. I helga var det mange som tok seg ut i frisk luft. I skiløyper, akebakker, alpinanlegg eller bare for å gå en tur og nyte. Til og med sola viste seg fram og sørget for å gi litt varme tilbake. Det er på sånne dager vi kan glede oss over å ha blitt plassert på et sted på vår jord som kan gi oss slike opplevelser. Det er ikke på regnværsdagene eller når det blåser som verst at vi skal minnes den varme sommerdagen. Det er på fine vinter-, høst.- eller vårdager som forteller oss om fordelen med å ha fire vakre årstider.

Jessica Louise Hjelde (f.v.), Sarah Sætermo og Ingrid Gustad Strøm er klassekamerater som møtte hverandre i Torsbustaden i helga. Foto: Marte Skjesol  Foto: Marte Skjesol

Rekordmange i alpinbakken

Torsbustadens sesongåpning fikk en pangstart.

 

Etter ei slik helg er det også verdt å dvele ved alle dem blant oss som har sørget for å gi oss preparerte skiløyper og alpinbakker. Dugnadsfolket som må ut i otta etter store snøfall, og som gir oss mulighetene til å nyte herligheten. Det hadde ikke være like stas som de mange hundre som i helga koste seg i Torsbustaden først måtte tråkket bakken opp og ned for at den skulle være klar. Skøytesporet i skiløypa gjør seg heller ikke selv. Det er mange timer i tråkkemaskiner eller snøskutere bak noen kilometer oppkjørte skiløyper.


1.500 støtter allerede aksjon for Torsbustaden

Ida Bøhn tyr til Facebook for å sikre framtiden for alpinsenteret.

 

Ikke glem dem. Apropos alpinanlegget i Torsbustaden. Det er stor fare for at det ikke vært mye å glede seg over i dette anlegget i dag hvis ikke noen ihuga frivillige hadde tatt et skikkelig tak for tre – fire år siden. Skogningen Ida Bøhn var redd for at hele anlegget kunne forsvinne, og startet aksjonen «Bevar Torsbustaden alpinanlegg». Hennes initiativ mobiliserte skogninger i hopetall til å stå på for å ruste opp og bidra til nytt liv. I årene etterpå har det bare gått en veg. I helga ble det besøksrekord med nesten 900 store og små i bakken allerede i åpningshelga. Ting kommer ikke av seg selv. Det er greit å tenke over det iblant.

(Lederkommentar i Innherred 21. januar 2019)