Denne kommentaren fikk tiendeklassingen til å ile til med støtte til sin ett år yngre medelev

– Dumt at en gammel mann skal late som han vet hvordan det er å gå på skolen i dag.

Fredrik Sivertsen har fått utrolig mye positiv respons etter innlegget sitt, som er likt 171 ganger og delt 36 ganger bare fra Innherreds Facebook-side. Men noen innvendinger har det også vært, som denne. 

Debatt

Jeg leste en kommentar på Facebook der det var en mann (+40) som hadde kommentert et innlegg. Der skrev han at karakterer er til for å finne ut av hvilke studier man kan komme inn på. Innlegget var fra en skolegutt som syntes at ungdomskolen var annerledes enn det han hadde trodd. Det var på grunn av karakterer.

Leserinnlegg:

Elev ved Vuku oppvekstsenter: - Det var ikke dette vi drømte om da vi startet på ungdomsskolen

14-åringen lurer på om flere har opplevd det han har gjort på ungdomsskolen.


Jeg gledet meg til å begynne på ungdomskolen, fordi da visste jeg hvor jeg lå i karakter og trodde det kom til å være positivt. Men etter to og et halvt år på ungdomskolen føler jeg at karakterer bare har blitt negativt, fordi man måler seg opp mot alle andre og skulle alltid ønske at man hadde hatt høyere karakter enn det man har, hvis man ikke får 6er.

Og når mange snakker om at de har fått 5, og sier at de er misfornøyde med det, og du får 3er, så får man dårlig selvbilde og skjønner ikke hvorfor man ikke fikk til bedre.

Jeg mener at det blir dumt at en mann som er så gammel skal late som han vet hvordan det er å gå på skolen i dag, med MASSE press på karakterer!

Jente, 15 år

Vuku oppvekstsenter