Thekla (14): Den engasjerte kulturen må ikke ofres til fordel for idretten

– Hvilke kulturopplegg blir det egentlig mulighet for, spør hun.

Hva med oss som driver med aktiviteter utenfor idretten, lurer innsenderen på. 

Debatt

Åpningen av den nye flerbrukshallen i Åsen ligger rett rundt hjørnet, noe som mange er spent på, spesielt vi som er elever på skolen som ligger rett ved siden av.

Dette vil gi bedre innegym-muligheter, garderober og treninger for alle som er med på en fritidsidrett. Hallen er også noe nytt for oss her i Åsen.

Men hva med oss som driver med aktiviteter utenfor idretten? Åsen har et relativt aktivt korpsmiljø. En nylig artikkel i Trønder-Avisa fjernet fort engasjementet vårt for hallen. «Det vil også bli mulighet for kulturopplegg» (eller noe lignende…) var det som ble skrevet om hallen.

Ifølge alt vi har hørt blir det ingen mulighet for noe slags oppsetning av stoler eller sceneutstyr. Det som da er igjen da for «kulturoppleggene» må vel være er dans, som da også ligger litt innenfor sport.

Mitt spørsmål er da om det blir noen slags mulighet for diverse kulturopplegg, som det hittil ikke er blitt snakket om?

Hvis ikke, skal vi på skolen, som driver med både korps og dramaoppsetninger, fortsette i en stygg gymsal fra 1979? Eller kan man finne et opplegg i flerbrukshallen. Om man er redd for noen få stol/skomerker på gulvet, så må vel det kunne løses med et nytt gulvbelegg/ et som kan rulles ut, eller en egen seksjon for oss som trenger det?

Selv om idretten er viktig, vil ikke vi andre sitte igjen i gymsalen!

Thekla Hokling Lillenes