– Forslaget om å bygge boliger der er hårreisende

Det fastslår sentrumsentusiasten.
Debatt

Det avgjøres i disse tider på politisk nivå om hvorvidt Stiklestad Eiendom AS skal få bygge boliger på området mellom nedlagte Levanger Kjøpesenter og Levanger Ferjeleie.

Jeg synes forslaget er hårreisende og at en slik utbygging vil føre til en soleklar forringing av et viktig område i sentrum.

Kanskje føles ikke området så viktig ut for levangsbygg som ikke bor i den delen av sentrum, eller kanskje framstår det ikke helt klart hvilket område det er snakk om? Se for deg at du står i Sjøparken og nyter utsikten utover Sundet. Så følger du veien videre nedover langs Sjøgata. Da passerer du ærverdige Dampskipsbrygga og BAM! Der slår betongklossen som en gang huset Levanger Kjøpesenter imot deg.

Og bygget varer og rekker og Sundet er ikke å se. Snart åpenbarer det seg en parkeringsplass og om du stanser der, ser du Ytterøyferja komme og gå, du ser Staupshaugen og Nesset, Ytterøya og til og med Inderøya og Verrasfjella. Kanskje det beste utsiktpunktet i sentrum. Det er altså en vakker plass.

Det som nå skal vedtas er om denne plassen skal bygges igjen av nye boliger. Da vil den eneste åpningen vi har mot Sundet på denne siden av sentrum, være Sjøparken og det lille ferjeleiet vårt. Jeg synes vi skal følge med i timen og ikke la dette skje.

Levanger Kjøpesenter var, etter mitt syn, et gigantisk feilgrep. Tenk å mure inn sentrum på den måten, når det har denne vakre beliggenheten! Men, men. Gjort er gjort og det står nå der. Feilgrep skjer og de gir oss en mulighet til å lære av dem.

Jeg håper politikerne har lært av nevnte kjøpesenterblemme og ser verdien av et sentrum som ikke mures inne av store bygg, men som tvert imot stolt viser fram naturen som omkranser byen vår.

Maija Skille

Sentrumsentusiast