Innlegg

Takk for meg - og en takk til alle gode hjelpere

– Det er litt rart å pakke for igjen å forlate Verdal, skriver hun.

Anne Elfrid Nordskag har vært en profil i Verdal de siste årene, nå går turen tilbake til Trondheim. 

Debatt

Etter mine 15 fantastiske år på Verdal Hotell og Aker Verdal ble jeg bergenser, før turen gikk til Trondheim og så Verdal igjen for åtte år siden.

Jeg føler meg heldig som har fått oppleve så mye. Hvor enn jeg har jobbet så er tiden på Aker Verdal, og de jeg jobbet sammen med spikret i hukommelsen. Det var travelt og mye skjedde, men du store tid for noen år. Noen av dem treffer vi igjen i Pensjonistforeningen Aker Verdal/Kværner Verdal.

For snart åtte og et halvt år siden kjøpte vi hus på Verdal som vi bygde om, og vi har trivdes godt.

Musikk og dans

Jeg kom hit i januar for åtte år siden, og møtte raskt tidligere bekjent Johan Sundby. Vi snakket om blant annet pensjonistforbundet som jeg jobbet med på fylket i Sør-Trøndelag. Det visste seg at Johan var i valgkomiteen, og plutselig var jeg med i Verdal Pensjonistlag. Det ble noen fine aktive år med formiddagstreff og hyggekvelder med dans. Noen av mine beste venner var der, og jeg håper at dette fortsetter i mange år ennå.

Dette så da ikke så aller verst ut?

Det går unna både på kjøkken og dansegulv på nye Stekke.


Når det møter opp nesten hundre personer, er det så bra at det føres videre (helst på Arken).

Har håp om at Arken likevel skal få leve

Flere aktører jobber for husets framtid.

I postkassen lå det en brosjyre fra Frivilligsentralen en dag, om noen visste/ville prøve å starte noe. Min mann Bjarne og jeg gikk på kontoret og foreslo dans en onsdag i måneden. Vi fikk leie paviljongen på Verdal stadion, og startet opp. Oppmøtet var ikke så stort den første gangen, men for en suksess det skulle bli. Jeg traff blant annet Ottar Riibe som har vært sammen med oss i åtte år som kaffekoker, mens jeg har hatt ansvar for opplegget, bløtkakene og serveringen. Bjarne og Inge Jostein har ordnet med møbleringen og vannmuggene. Jeg sender ut 90 SMSer med innbydelse. Vi har alltid fått hjelp der vi har spurt. Det er farlig å nevne navn, men Inger Lise, Gunnar G, Åse B og Møyfrid med flere har vært der ved behov. Etter hvert har vi hatt faste musikere som er Reidar Aksnes' orkester og Jan Arilds. Trofate gutter, og Berit.

Vi feiret åtteårsdag i februar!

Så ble vi besteforeldre for Nebiats barn: Rahel, Feben, Sara og Joakim. De kommer fra Eritrea. Dette har gitt oss mye, og vi har lært mye av hverandre. Så fikk hennes mann Hafton komme, og så kom det en liten dame med fart i skjønne Denait. Jeg håper at de finner oss i Trondheim også.

Annerledes jul

Jeg har bestandig elsket å samle folk, og se at de trives. Derfor satte jeg i gang med «Annerledes jul». Jeg luftet det med noen herlige damer på kommunen først, og fikk låne Arken.

Det ble jul på Arken i år også

Over 100 gjester var samlet.

Inger Storstad hjalp meg med julepapir og ga tips om penger, og tre herlige damer som heter Anne Kari var der for ideen. Jeg gikk i alle butikkene og fikk julegaver, mat, hjelpere, kaker, innbydelser og Øyvind Dahle ordnet mat. Dette er de varmeste opplevelsene som jeg kommer til å savne. Ingrid Storholmen stillte, styret i pensjonistlaget, og hver gang stilte sanggruppa opp. Herlige mennesker, og jeg håper de blir aktive noen år til. Musikere Tore H, Andreas H, Oddvar B, Bjarne, Reidar F (som har gått bort), Joar D og Joar M.

Den største gleden og overraskelsen var da Finn Schjøll ville komme på besøk.

Blomstret i Arken

Finn Schjøll delte sterke historier med publikum.

Da fylte vi også Arken med masse folk som koste seg. Tenk at mange som kunne sittet heime kom dit for å være sammen med andre. Vi hadde ordnet «Annerledes jul» før også Finn og jeg, men det var bestandig på julaften i Bergen.

Lerkendal-turer

Jeg har vært med i eldrerådet. Stort har det også vært å få billetter av RBK (min gamle arbeidsplass), og muligheten til å ta med barn, familier, godt voksne og mennesker fra sykehjemmene i Verdal på fotballkamp.

Den aller første kampen på Lerkendal ble en flott opplevelse for Ronny

Litt mimring til egen fotballkarriere ble det også.

Journalist Kristian Stokdahl har sviktet oss kun en gang, men ellers har han vært med. Sende har stilt med rimelig busstransport, og også kommunen ved Mona S. og Trond Rennemo har vært fast medhjelper på RBK turene.

Alt dette er gjort i Frivillig Verdals regi. Der har vi også jobbet sammen med ungdomskontaktene i Verdal kommune. Turer med dykking, til Tromsdalen hvor min herlige svigerdatter Anita har stillt opp med venner og til Namsskogan.

Jeg har hatt mange opplevelser i Verdal, blant annet utbyggingen av Arken og påfølgene mønsåsfest. Det var mye jobb, men vi var en herlig gjeng med Alf Stiklestad, Norodd L, Hallvar S og flere til i spissen. Det var full fart alle dagene med frivillige.

Elvebredden

Jeg håper alle har vært og besøkt aktivitetstilbudet på Elvebredden.

Itj råtistokk, men god råståkk og tekak'

Baker Tiller skaper stemning på Elvebredden Aktivitetstilbud. Det settes opp langbord og blir fest i hverdagen.

Der er det mye spennende å være med på. Der finnes også Frivilligsentralen, og Anne Kari H som er ansvarlig for aktivitetene der. Og ikke glem paviljongen første onsdag i måneden. Jeg håper det fortsetter. Det er også noe som heter Friskus på Amfi-sentret i tredje etasje som har mat, musikk og dans andre onsdag i måneden. Noe annet flott heter Dag- og velferdssentret, som holder til på Arken.

Jeg er jo så heldig å ha mine sønner med familier i Verdal, og de har gitt meg så mye. Jeg prøver å dekke langbord på søndagene for å samle mine, og det blir litt rart å flytte fra dem. Jeg har min datter med familie i Trondheim. Nå har jeg også førerkort igjen, og da blir det full aktivitet i Trondheim.

Jeg har ikke glemt dem i Trondheim, og har kjørt dit for å holde en del aktiviteter der også. Dans i 30 år, og Pensjonistforbundet som er hjertebarnet mitt.

Velkommen på kaffe

Noen sier jeg blir savnet i Verdal. Kanskje jeg får svar på det. Hvis dere savner meg, så kom på kaffe torsdag 7. mars kl 16 – 20 eller fredag 8. mars kl 11 – 14 i blåhuset!

Tusen takk Verdal for alt jeg har fått dele med dere.

Trond Selseth, det er åpent for å bli med på RBK-kamp ennå! Anne Kari Haugdal på nabokontoret - jeg beundrer din kunnskap og styrke.

Mange er så flinke, så stå på! Frivilligheten trengs, og du blir ikke arbeidsløs Hege Anita.

Jeg slipper taket no, men er så ærlig at jeg kunne tenkt meg å komme med mange råd! Jeg kommer til å savne dere. Beklager hvis jeg har glemt noen, men dere er i mitt hjerte!

Anne Elfrid Nordskag