Kjøkkenet må tilbake til sykehjemmene

– Det påvirker trivsel og matlyst, påpeker han.

SV ønsker kjøkkenet tilbake til sykehjemmene. Illustrasjonsbilde. Heiko Junge / SCANPIX 

Debatt

Kommunestyret i Levanger vedtok i 2018 følgende: «Nytt Felleskjøkken bygges ved Staup Helsehus». SV la da fram et alternativt forslag: «I ST.melding «Leve hele livet» er temaet mat en sentral del. Saken vedrørende felleskjøkken sendes tilbake til formannskapet for ny behandling slik at blant dette kan vurderes på nytt med bakgrunn i stortingsmeldingen». SVs forslag ble avvist. Senere har administrasjonen foreslått en utredning om felles produksjonskjøkken med Verdal!

SV vil fortsette arbeidet for at det skal være kjøkken så nært beboerne på institusjonene som mulig. Kortreist og sunn tradisjonsmat påvirker trivsel og matlyst og dermed helsa. Det er ikke noe problem at det lukter litt vaffel og kjøttkaker i fellesrommene. Det kan snarere skjerpe appetitten.

Dette er et synspunkt som bl.a. får sterk støtte av Pensjonistforbundet som har en pågående kampanje «Kjøkkenet tilbake til sykehjemmene». De argumenterer med at mange eldre sliter med dårlig matlyst og lider av underernæring. Årlig behandles mange eldre for underernæring, dehydrering og beinskjørhet.

Pensjonistforbundet utfordrer lokalpolitikere ved kommunevalget til å få kjøkkenet tilbake til sykehjemmene.

Levanger SV vil fortsette å arbeid for dette, på samme måte som i 2018.

Jostein Trøite

Levanger SV